Ligue 1

Ez lehet a forduló egyik legdurvább meccse - 4 feletti oddsot is pakolunk

Váratlan találkozót szemeltünk ki, de a főszereplők és a játékvezető garancia lehet egy színes találkozóra.

A múlt hétvégi kupaforduló után visszatér ismét a francia élvonal, így az idei második fordulót rendezik meg a Ligue 1-ben. Ezúttal is egy lapos tippet szemeltünk ki a játéknapról, méghozzá a vasárnap délutáni Toulouse-Lens mérkőzésen várunk vérfürdőt, talán nem is alaptalanul.

A bajnokság felét átlépve kijelenthető, hogy a Lens az európai kupaindulásért, a Toulouse pedig a bennmaradásért küzdhet majd az idén, noha a tabellán csak hat hely választja el a feleket. A vendégek két vereségből érkeznek, ráadásul a riválishoz hasonlóan, búcsúztak a Francia Kupától. Ez azt jelenti, hogy a Lens zsinórban három meccsen hagyta el vesztesen a pályát (még ha a Monaco ellen csak hosszabbításban is esett ki), de ne felejtsük el, az Európa Ligában még javíthat tavasszal Franck Haise gárdája.

Nehéz éve lehet viszont a hazaiaknak, amely bár hozta a Metz elleni hatpontos kiesési rangadót, így is éppen csak a vonal felett kezdi meg a fordulót, ráadásul érthető módon a Lens ellen sem favorit, és azért azzal sem számolhat, hogy a Lyon például kiesőhelyen zárja az évet.

Van ok tehát a kemény mérkőzésre, mindkét félnek kellenek a pontok, de nem mernénk a Lens jelenlegi formájában behúzni ide egy "V"-t. Amit viszont merünk, azok a lapos fogadások.

A statisztikák igencsak támogatnak minket, hiszen a Toulouse a 2., a Lens pedig a 4. legtöbb sárgát kapta a szezonban, ráadásul a vendégek közel 3,5 kártyát zsebelnek be az idegenbeli meccseiken. Külön érdekesség, hogy a Toulouse egyike annak a három csapatnak, ahol még nem volt piros lap, a Lens esetében viszont már 4 ilyen kártyát is láttunk.

Ilyen meccsekre is képes Vernice

Kemény meccshez kemény spori dukál, a 30 éves Mathieu Vernice pedig idén nagyon szépen gyűjtögeti a kártyákat. 6 meccsen eddig 31 lapot osztott ki, a legdurvább egy november végi Montpellier-Clermont csörte volt, ahol összesen 19 kártyát osztott ki, igaz, ezek nagy részét a pályán kívülre. De ezt leszámítva sem kell félteni, hiszen a francia élvonalban idén eddig 7, 4, 5, 7, 7 és 3 lapot nyújtott át a főszereplőknek.

A csapatok az elmúlt években nem játszottak igazán kemény találkozókat, de az is igaz, hogy Vernice kaliberű spori sem vezette ezeket a meccseket. A bennmaradásért küzdő Toulouse és a formáját visszanyerni vágyó Lens meccsén szerintünk könnyedén lehet 5 lap, melyből még akár a színesebb közül is juthat 1 valamelyik résztvevőnek.


✅ Tipp #1: 4.5 lap felett @1.90

 

✅ Tipp #2: Lesz kiállítás @4.15

 

 

[4219201] 2024-01-28 17:05:00 Toulouse - Lensx;