Foci-vb 2022

A tét lekerült Messiékről, jöhet a vb-győzelem?

Nagyon könnyű sorsolást kaptak az argentinok a világbajnokságon, ám a kötelezők is okoztak már nehézséget Messiéknek.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Lionel Messi és az argentin csapat számára már egy amolyan jutalomjáték lesz a 2022-es világbajnokság, hiszen a teher immáron nem ül ott az Albiceleste játékosainak vállán. Persze egy ilyen tornán mindig nagy a bizonyítási kényszer, de a 2021-es Copa América-sikert követően már nem csúfolhatják az utolsó nagy tornájára készülő Bolhát azzal, hogy képtelen a válogatottal trófeát nyerni, ez pedig váratlanul sikeres vb-t is okozhat.

 

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

Papírforma szerint Lengyelország és Mexikó küzdhet majd a második helyért, az pedig a fogadóirodák szorzóiból is látszódik, hogy a dél-amerikai gárda csoportelsősége nincs nagy veszélyben.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a C-csoportot?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Argentína","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lengyelország","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Mexikó","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Szaúd-Arábia","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Argentína

Messi mellett szinte biztosan több sztárnak is ez lesz az utolsó világbajnoksága, így például nem kell csodálkoznunk, ha mondjuk Paulo Dybala, Nicolás Otamendi, Marcos Acuna, Nicolás Tagliafico, Ángel Di María vagy Leando Paredes a 4 év múlva amerikai rendezésű tornán már nem erősíti a gárdát.

Mindazonáltal az argentin csapat mellett most ténylegesen az egyik legfontosabb érv a Copa-győzelem, az ugyanis óriási árnyékként vetült Messi karrierjére, ennek leküzdése (ráadásul Brazíliában) pedig olyan erőket és energiákat szabadíthat fel, amely a világbajnokság egyik esélyesévé teszi a 2014-es finalistát.

A dél-amerikai ország 1986 óta vár egy újabb vb-aranyra, de a Copa-siker is közel három évtized után jött össze ismételten tengernyi ezüstöt követően, így bár az argentin csapatot nem emlegetik a topfavoritok között, nem fogunk meglepődni, ha Messi egy újabb rangos trófeával teszi le végleg a lantot. 

{"headTitle":"Meddig jut a vb-n Argentina?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kiesik a csoportban","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik a nyolcaddöntőben","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik a negyeddöntőben","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik az elődöntőben","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ezüstérmes lesz","odds":"8.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Világbajnok lesz","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Lengyelország

A helyzet nagyjából hasonló a lengyeleknél is, ahol a legnagyobb csillagnak, Robert Lewandowskinak ha nem is az utolsó nagy tornája, de vélhetően az utolsó világbajnoksága lesz a katari. Ám hasonló tervekről nem beszélhetünk, hiszen az egyszemélyes hadsereg 1986 óta a csoportból sem tudott továbbjutni, és bizony itt is rágós falat lesz Mexikó.

Hiába a jól csengő nevek és az általában elég jó selejtezős mérleg, a lengyelek a nagy tornákon képtelenek jól teljesíteni. A 2020-as Eb-n egészen botrányos játékkal rukkoltak elő, így a két nagy tornán az elmúlt 36 évben egyetlen alkalom volt, amikor legalább a csoportkört maguk mögött tudták.

Jelenleg még igen nagy kérdés, hogy Robert Lewandowski nyári átigazolási sagája mennyire nyomja majd rá a bélyegét a támadó játékára, az pedig szinte már konstans talány, hogy ha a vb idején már 34 éves gólvágó rossz napokat fog ki, lesz-e bárki más, aki képes mondjuk eldönteni a Mexikó elleni sorsdöntőnek ígérkező 90 percet.

{"headTitle":"Melyik csapat jut tovább a csooportból?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mexikó","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lengyelország","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Mexikó

Zsinórban nyolcadik világbajnokságára készül Mexikó gárdája, ami akár a bűvös tizedik is lehetne, ha nincs az 1990-es 'Cachirules'-botrány, melynek keretében kizárták a csapatot az olaszországi vb-ről. Ez a széria persze nem annyira a Tricolor érdeme, mintsem inkább a világbajnoki selejtezős zóna súlytalanságának jele, hiszen a CONCACAF-zónában jelenleg nem találunk igazán erős csapatokat, és Mexikó még ezt a kompániát sem tudta megnyerni.

Máskülönben viszont ha van válogatott, amelyet nem lehet kritizálni a vb-szereplések miatt, az bizony a közép-amerikai gárda. Az említett hét vb mindegyikén összejött a továbbjutás, a végállomás pedig ezzel együtt mindig a legjobb 16 között érte a csapatot, ráadásul több ízben is későbbi döntős vagy győztes állította meg a válogatottat.

Mexikó komoly továbbjutási esélyekkel és rutinos kerettel vág neki a katari tornának, ez pedig tipikusan olyan alkalom, ahol Jiménezék szeretik megmutatni magukat, és kreatív, támadó futballjukkal rendre el is hódítanak néhány szívet. Ugyan a 2026-os, részben hazai rendezésű vb-re már új csapatot kell építenie a szövetségi kapitánynak, egy lengyelek elleni, továbbjutást érő siker nagyon szép lezárása lenne a korszaknak.

{"headTitle":"Mexikó negyeddöntőbe jut?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Szaúd-Arábia

Némi kettősség lehet bennünk Szaúd-Arábia kapcsán, hiszen egyértelműen gyengébb válogatottról van szó, mind a másik három, így a továbbjutás óriási meglepetés lenne. Mindazonáltal ha van edző, aki tudja, hogyan kell sikert elérni és tudja, hogyan kell nyerni, az bizony a MARVEL-filmek vásznára is illő Hervé Renard.

A kétszeres Afrika Kupa-győztes mester igazi sikeredzőnek számít, ráadásul a világbajnokságra az AFC-zóna talán két legnehezebb csapatán, Japánon és Ausztrálián keresztül vezetett az út a Zöld Sólymoknak. A szaúdiak ráadásul szinte biztosan élvezhetik majd a hazai közönség támogatását is, így félig hazai pályán tehetnek csodát Renard legényei.

A 2018-as vb-n nem jött össze a továbbjutás, de a szép búcsú igen, hiszen Egyiptom ellen egy 95. perces góllal nyertek az arabok, ám a 3 pont nem jelentett nyolcaddöntőt. Ezúttal a 3 egység is bravúrral érne fel, ugyanakkor egy remivel is dönthetnék a Mexikó és Lengyelország közötti csatát.