NB II

Kimondták a fogadók az ítéletet a DVTK felett - maradt még érték?

  • varin

Ha vereséget szenved hétfő este a Diósgyőr, Kecskeméten már durranhatnak a pezsgők.

Diósgyőr-Soroksár mérkőzéssel zárul az NB II 36. fordulója, amely találkozón gyakorlatilag eldőlhet a Vasas melletti másik feljutó sorsa. Ha ugyanis a Sori elhozza mindhárom pontot Borsodból, a hétvégén győzedelmeskedő Kecskemét akkora fórra tesz szert, amelyet csak a matematika tud behozni. Miskolcon áll a bál, a fogadók pedig állást foglaltak. De akkor mire tegyük a pénzünket?

3631922

Több irodánál is 1.40 körül nyitott a hazai szorzó, ám hétfőre ezt a számot másfél-két tizeddel tornászták feljebb a fogadók. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a hét közben érkező hírek hallatán botorság is lett volna megbízni ilyen esélyek mellett a piros-fehérekben. Mint azt korábban jeleztük, Horváth Zoltán és Molnár Gábor kikerült a keretből, a pletykák pedig rendkívül vészjóslóak.

Különösen Molnár esetében lehetett sok félinformációt hallani, kezdve a szerencsejáték-függőségtől az edzésen való verekedésen át egészen addig, hogy vele az élen többen is felszólaltak Dragan Vukmir vezetőedző ellen. Hogy ebből mennyi igaz, az kérdéses, mindenesetre a két támadó biztosan nem lesz a keret tagja hétfőn, miként Vukmir elmondása alapján Könyves Norbert és Eppel Márton sem kaphatnak 90 percet.

A tréner szeretne egy motivált csapatot látni, ugyanakkor a Soroksár veszélyes ellenfél, hiszen amíg otthon 19, addig idegenben 29(!) pontot szerzett.

Ezzel a Soroksár a vendég tabellán a 3. helyen áll, Lipcsei Péter fiai otthonuktól távol messze a legtöbb gólt (36) szerezték, amely 2-es átlag felett van.

A vendégek számára már nincs igazán tét, a borzalmas évkezdést követően nemhogy a kiesés közelében nem lesz az együttes, még akár felsőházas is lehet. Ha pedig hétfő este nyernek Lovrencsicsék, egészen a 7. pozícióig kúsznának fel.

Adott tehát egy Soroksár, amely az utolsó hat idegenbeli meccsén 16 pontot gyűjtött és vesztenivaló nélkül játszhat. És adott egy Diósgyőr, amelyet belső viszályok apróznak, győzelmi kényszerben lép pályára hiányzókkal teletűzdelve és emellett a szurkolók haragjától és türelmetlenségétől is tartania kell.

Ilyen körülmények között ez egyértelműen egy x2-es meccs, és ahogyan a XXIII. kerületben, úgy ezúttal is pontszerzést várunk a sárgáktól. Biztonsági tippünk viszont inkább az lenne, hogy egygólos hazai sikernél is visszakérjük pénzünket.

{"headTitle":"Diósgyőr-Soroksár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-09 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Soroksár +1.0 (ázsiai hendikep)","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3631922] 2022-05-09 20:00:00 Diósgyőr - Soroksar SCx;