NB I

Klasszikus tippel nyernénk a Paks-Diósgyőrön

Végre folytatódik az NB I, az előjelek alapján pedig egy jó meccsel mehet tovább a bajnokság.

Két hét szünet után pénteken folytatódik az NB I, méghozzá a 14. fordulóval. A nyitómérkőzést Pakson rendezik, ahova a Diósgyőr látogat, a fogadóirodák szerint pedig a találkozónak a hazaiak az esélyesei, akikre átlagosan 1.85-szörös pénzt kínálnak.

Csapathírek

A paksiak remek szezont futnak, hiszen a Magyar Kupában a legjobb 16 között járnak, míg a bajnokságban a második helyen tanyáznak, s holtversenyben 25 pontot szereztek, mint az éllovas Ferencváros, amely csapat ugyanakkor eggyel kevesebb meccset játszott.

Azonban jól jött Bognár Györgyéknek a szünet, mivel a másodosztályú Honvédot csak büntetőkkel ütötték ki az MK-ból, az NB I-ben pedig az MTK elleni 0-0-s döntetlent követően 1-0-ra kaptak ki Debrecenben, avagy a Paks 190 perce nem lőtt gólt a bajnokságban...

A Nagyerdei Stadionban egyébként Hegedűs, Debreceni, Vas, Haraszti, Böde valamint Könyves sem szerepelt a zöld-fehéreknél.

"Egy kifejezetten erős bajnokságról beszélünk, tehát semmiképp nem lesz egyszerű feladatunk, ha meg szeretnénk tartani a mostani helyünket, márpedig meg szeretnénk. Minden egyes mérkőzésre alaposan fel kell készülnünk, ahogy eddig tettük, és maximális elszántsággal, valamint motivációval kell a pályára lépnünk. A legutóbbi két meccsből levontuk a tanulságot, és ezek tudatában a lehető legrövidebbre kell fognunk a negatív sorozatot. Nem titok, már minden erőnkkel arra készülünk, hogy a Diósgyőr ellen egy újabb jó szériát indítsunk" - nyilatkozta Papp Kristóf a hazaiak játékosa, klubja hivatalos honlapjának.

A diósgyőrieknek viszont mondhatni rosszkor jött a leállás, ugyanis három vereséget (Újpest, Ferencváros, Fehérvár) követően zsinórban három meccsen maradtak veretlenek. Az MK-ban a Siófokot győzték le 3-1-re, az NB I-ben pedig a Puskás Akadémia otthonában elért 0-0-t követően hazai pályán 2-0-ra verték a Mezőkövesd együttesét a megyei rangadón. A négy pontnak köszönhetően immáron 20 egységük van, a hatodik helyen tanyáznak, s ugyanannyi pontjuk van, mint a negyedik pozícióban lévő Vidinek.

A vendégeknél a legutóbbi találkozón Bárdos, Farkas, Csatári és Jurina nem játszott, míg Gera begyűjtötte ötödik sárga lapját, így Pakson eltiltás miatt nem szerepelhet, de minden bizonnyal Vallejo is kimarad péntek este.

"Komoly ellenfél a Paks, nem véletlenül állnak a tabella második helyén. Kemény, harcos csapat, nekünk maximálisan koncentrálni kell minden egyes párharcra, hogy jó eredményt tudjunk elérni" - mondta a vendégek mestere, Kuznyecov Szergej a dvtk.eu portálnak.

Mire érdemes fogadni?

A felek az idei szezonban egyszer már összecsaptak, méghozzá augusztus közepén, Miskolcon, amikor is egy jó meccsen 1-1-es döntetlenre végeztek egymással.

Nagy kérdés a pénteki összecsapással kapcsolatosan, hogy kire hogyan hatott a szünet, de vélhetően mindenkire pozitívan (még akkor is, ha például a DVTK 4-2-re kikapott Debrecenben edzőmeccsen). Avagy akár egy jó kis találkozó is kikerekedhet a történetből, pláne, hogy a Paksnak dominálnia kellene, míg a Diósgyőr teher nélkül léphet pályára, vagyis bármi benne van a pakliban.

Mindezek után pedig egy klasszikus tippel próbálkoznánk, méghozzá azzal, hogy mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 találat születik. Ugyan ez a Paks idei meccsein ez nem annyira volt jellemző, de szerintünk ezúttal ez bőven benne van a pakliban, főleg úgy, hogy a diósgyőriek jó pár adok-kapok találkozóba beleszaladtak a mostani szezonban, valamint a hírek szerint Kuznyecovék magasan próbálnak majd meg letámadni az atomvárosban, és minél gyorsabb helyzetteremtésre törekednek majd, avagy próbálják szórakoztatni a szurkolókat...


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól - Igen @1.83

Fogadási határidő: november 24. 20:00