EURO 2024

Így fizet a magyar válogatott Eb-győzelme

A pótselejtezők kihúzásával az is eldőlt, hogy óriási lesz a szakadék a negyedik kalapos riválisok között.

Ugyan a magyar válogatott kijutása már egy hete biztossá vált, a 24 csapatos mezőnyből egyelőre csak 21 nemzet kvalifikálta magát. A három pótselejtezős kvartettből pedig márciusban dől el, hogy mely nemzetek töltik fel a még szabad helyeket. Elöljáróban az biztosnak tűnik, hogy a negyedik kalapban nagyon nem mindegy, hogy valaki a görög/kazah/grúz/luxemburgi négyesből kap riválist vagy esetleg az olasz vagy svájci duó valamelyikével kénytelen megmérkőzni.

A magyar válogatott jelenleg a 15. az erősorrendben, a bukmékerek a skótokkal egy szinten említik a legjobbjainkat, de a bukmékerek kisebb szorzóval illetik többek közt a szerbeket is, akiket oda-vissza sikerült felülmúlnunk a selejtezősorozatban.

A legnagyobb favoritok között túl nagy meglepetés nincs, hiszen a franciák (4.45) és az angolok (4.60) győzelme fizetne a legkevesebbet, majd a német, spanyol, portugál hármas következik. A német (7.25) válogatott jelenleg inkább a hazai pálya okán kaphat ilyen kedvező szorzót, mintsem a mutatott játék alapján, ugyanis rég nem látott mélységben van jelenleg a Nationalelf.

Egy polccal lejjebb említik az olaszokat, a címvédőre már 14.50-szeres pénzt is fizetnének a bukmékerek, de hasonló szorzóval játszható meg a belga-holland duó is.

A magyar válogatott végső sikere jelenleg 80-szoros pénzt érne, tehát egy ezresre 80 ezer ütné a fogadók markát ha minden tökéletesen alakul magyar szemszögből.

A biztosan kvalifikált nemzetek közül pedig az albánok végső győzelmével lehetne a legnagyobbat fogni, hiszen 200-as szorzó is fogható ha világszenzáció lenne.

Innen indulunk tehát novemberben, érdekes lesz rápillantani a szorzókra majd a torna kezdetén is, miképp változtak meg az erőviszonyok.