EURO 2024

Még 14-szeres oddsot is megnézünk a budapesti Eb-selejtezőn

  • varin

Izrael és Izland esik egymásnak a Szuszában az Eb pótselejtezőjén, ahol még a pontos végeredményre is tippelünk.

Szinte bármi megtörténhet a Nemzetek Ligájában, ahol a B-csoportban Izrael, Izland, Bosznia és Ukrajna közül bármelyik fél kvalifikálhatja magát Németországba. Lássuk, mi várható a Szusza Ferenc Stadionban, ahol semleges pályán Abu Faniék a favoritok.

4369677

Noha azt írtuk, bármi megtörténhet ebben a négyesben, azért a realitások azt mondatják velünk, hogy a bosnyák-ukrán meccs győztese, még inkább leszűkítve, a szomszédaink a favoritok az Eb-re. Persze egy meccsen bármi előfordulhat, de jelenleg sem az izraeliek, sem az izlandiak nem képviselnek túlságosan magas szintet - ettől persze még az újpesti mérkőzésük izgalmas és érdekes lehet. Kezdjük a "hazaiakkal"!

Merthogy Izrael legjobbjai kis túlzással már hazajárnak Magyarországra, korábban Svájcot és Romániát is Felcsúton fogadták Abu Faniék. És bizony ez a két meccs is döntött arról, hogy Izrael egyenes ágon nem lesz ott a kontinenstornán, hiszen a megszerzett 1 pont édeskevésnek bizonyult a két rivális ellen, pedig mindkét találkozót emberelőnyben fejezték be.

Izrael egyébként nem nyújtott igazán jó teljesítményt a selejtezők során, Andorra és Fehéroroszország oda-vissza legyőzésén kívül összesen 3 pontot szerzett, vagyis például Koszovóval sem bírt egyszer sem. A Nemzetek Ligája-csoportját viszont megnyerte, ráadásul éppen Izlandot és egy Eb-résztvevőt, Albániát megelőzve.

Ezzel szemben a szigetlakók az esélytelenek nyugalmával vitézkedtek az Eb-selejtezős csoportjukban. A jelenlegi erejükre sajnos jellemző, hogy még a szintén pótselejtezős Luxemburg is megelőzte őket, igaz, a másik ágon lévő bosnyákokat pedig Finnbogasonék múlták felül.

>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<

Ami a kereteket illeti, Izlandnál a régi-új kapitány, Gylfi Sigurdsson sérülés miatt kimaradt, míg Izraelnél Haziza és Solomon sérültek, Natcho pedig visszavonult, így a középpálya némi vérfrissítésre szorul. Itt tehát kulcsszerep juthat a Ferencváros légiósának, Abu Faninak, de persze a továbbjutást jelentő gólokat inkább a 36 éves veterántól, Eran Zahavitól várják, aki magasan az ország legeredményesebb játékosa.

A mérkőzés előtt egyébként némileg a szövetségi kapitányok kerültek fókuszba, Age Hareide ugyanis egy rádióinterjúban kifejtette, ő egy igencsak békeszerető ember és nagyon rossz néznie, mi is történik Gázában. "Ugyanakkor fontos megjegyezni, mi futballisták ellen lépünk pályára, nem katonák ellen" - mondta kicsit kétértelműen a norvég tréner. Erre egyébként a túloldal, vagyis Alon Hazan nem volt hajlandó érdemben reagálni. Kérdés, hogy viszonyulnak majd ezek után egymáshoz a felek a Szusza Ferenc Stadionban.

Izland#iceland-iceland-8536#5

Egyik tippünknek brahiból bejátsszuk a 2-2-t, amely a két csapat Nemzetek Ligája-találkozóján jött 2022-ben, de ez tényleg csak mókából. Egyébiránt valószínűbbnek látjuk Izrael sikerét, a semleges pálya ellenére is. Izland jelenleg nem képviseli azt a szintet sem, mint amelyet ez a középszerű Izrael, így a továbbjutás számunkra egyértelmű.

{"headTitle":"Izrael-Izland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-21 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végeredmény: 2-2","odds":"13.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Izrael -0.25","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4369677] 2024-03-21 20:45:00 Israel - Izlandx;