EURO 2024

Erős és 8-szoros oddsos tippünk is van az ukrán-izlandira

  • varin

Lengyelországban topfavoritok az ukránok, de Izland egy nagy meglepetést már behúzott.

Gyakorlatilag három, vb-döntővel felérő mérkőzést rendeznek szerda este, amikor is a Wales-Lengyelország, a Grúzia-Görögország és az Ukrajna-Izland találkozókon három csapat kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnoksága. Két háromesélyes meccs mellett a fogadóirodák szerint az ukránok kijutása simának ígérkezik, de lássuk, mi szólhat az izlandiak mellett Wroclawban.

4369683

Az esélytelenség érzése! - mondhatjuk megalapozottan, hiszen Izland kijutása óriási bravúr lenne. Jóval nagyobb, mint az, hogy Budapesten egy négyest rúgtak Gudmundssonék Izraelnek, pedig az sem volt piskóta.

A Szusza Ferenc Stadionban egyébként kiegyenlített meccset játszottak a felek, ám a helyzeteivel jobban sáfárkodtak a skandinávok, így kissé váratlanul kerültek 90 percre az Európa-bajnokságtól. A hős egyértelműen a Genoa 26 éves csatára, Albert Gudmundsson lett, aki mesterhármast ért el.

Az izlandi siker azért is nagy szó, mert otthonától távol a skandinávok tétmeccsen 2019 óta kizárólag Liechtensteint tudták megverni.

Szintén jellemző, hogy megközelítőleg Ukrajna kaliberű csapatot nem Reykjavikban 2017 óta nem vert meg Izland, akkor Törökország volt a legyőzött. Márpedig Wroclaw nem csak inkább az ukránoknak lehet ismerős terep, de azért félig hazai pályának is mondható.

>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<

A szomszédaink ráadásul hatalmasat mentettek Zenicán, ahol a 85. percig a bosnyákok vezettek, ám Jaremcsuk és Dovbik 3 perc alatt fordított az álláson. Bár a bosnyák és az izlandi csapat között nincs hatalmas különbség, várható volt, hogy megszenved majd Dzekóék ellen Szergej Rebrov csapata.

Hatalmas biztonsági kockázat lenne Ukrajna kijutása
Az UEFA elnöke, Alesander Ceferin korábban kifejtette, akár Izrael, akár Ukrajna jut ki az Eb-re, az óriási biztonsági kockázat lesz. A szervezet első embere elmondta, inkább attól fél, hogy a stadionon kívül lesznek majd balhék és nem lesz könnyű megvédeni mindenkit.

"Nagyon kemények küzdöttünk, és amikor kellett, tudtunk formációt váltani - erre szerintem nem voltak felkészülve a bosnyákok. Szeretnénk boldogságot hozni az ukrán emberek életébe, különösen ebben a borzasztó helyzetben. Az elmúlt éjszaka is több, mint 30 rakétával támadta meg Oroszország Ukrajnát, nekünk pedig egyértelmű célunk megmutatni, hogy itt vagyunk, életben vagyunk" - nyilatkozat a Ferencváros korábbi mestere.

Izland nem játszik kemény futballt, ennek ellenére alighanem paprikás 90 percre készülhetünk, ha az ukránok nem viszik dűlőre hamar a továbbjutás kérdését. Mindhárom pótselejtezőre elit kategóriás spori érkezik, Wroclawba éppenséggel Clément Turpin.

A francia sípmesterrel mi kevés lapot várunk, de mégsem az underre, hanem a hendikepre megyünk rá. Izland 13 faulttal és 0 lappal hozta le az elődöntőt, míg Ukrajna 20 szabálytalansággal és 4 sárgával. Fő tippünk pedig csak akkor veszítene, ha a szigetországiak legalább kettővel több figyelmeztetést kapnának.

Emellé megtesszük fűszerként Lunin kapus lapját is, aki Zenicán is időhúzásért kapott figyelmeztetést, ami most sem tűnik rossz ötletnek közel 8-szoros pénz reményében.

{"headTitle":"Ukrajna-Izland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-26 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ukrajna +1 lap","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Izland 2.5 lap alatt","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Andriy Lunin lapot kap","odds":"7.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4369683] 2024-03-26 20:45:00 Ukrajna - Izlandx;