Felkészülés

Simázza a törkököket a német válogatott?

Jól sikerült a korszakváltás a Nationalelfnél, a csapat pedig újabb győzelemre készül Nagelsmann irányításával.

Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya november 18-án, a Törökország elleni barátságos mérkőzésen ül majd először hazai pályán a nemzeti csapat kispadján. A találkozóra szombaton 20:45-től kerül sor Dárdai Pál csapatának, azaz a Herthának az otthonában, a híres neves Olimpiai Stadionban. A Nationalelf szimpatizánsai bizakodóak lehetnek, ugyanis a csapat három meccse veretlen, ez a széria pedig a bukik számai alapján folytatódhat, hiszen a "H"-ra már 1.50-szeres oddsot sem kapunk.

Az Eb rendezése miatt a selejtezősorozatot kihagyó németek tehát a már fixen kijutó törököket fogadják, mégpedig optimista hangulatban. Hansi Flick kirúgását ugyanis a vb-ezüstérmes franciák legyőzése követte, Nagelsmann pedig az amerikai túrán mutatkozott be. Első meccsén az USA-t 3-1-re sikerült verni, majd jött a Mexikó elleni 2-2-es remi, amire szintén lehet építeni. A legfontosabb, hogy a negatív eredményeket elkerülje az együttes, hiszen vészesen közelít a 2024-es kontinensviadal, amelyen a 2022-es világbajnokságon történt blamát is feledtetni kéne.

Tudtad? A két csapat közötti örökmérleg a németek felé billen, akik 21 meccsből 14-szer nyertek és csak háromszor kaptak ki!

A várakozás természetesen elég komoly Nagelsmannal szemben, aki több újoncot is meghívott a keretbe, köztük Füllkrug volt brémai csapattársát, Marvin Ducksch-ot is. Fontos kihagyói is lesznek a szombati találkozónak, nem léphet pályára a Bayern talizmánja, Musiala, de Can, Gosens és Nmecha sem bevethető, Neuer pedig felépülése ellenére továbbra is mellőzött. A középpályán az elég acélosan hangzó Kimmich-Gündogan páros várható, elől pedig az élete formájában lévő Sané, a Leverkusennel szárnyaló Wirtz és az immár dortmundos Füllkrug juthatnak szóhoz.


Németország várható kezdője: Ter Stegen - Henrichs, Hummels, Rüdiger, Raum - Kimmich, Gündogan (c) - Sané, Müller, Wirtz - Füllkrug

Kihagyók: Can, Gosens, Günter, Musiala, F. Nmecha

Kérdéses: Führich, Thiaw

A keret további része: Trapp, Baumann, Blaswich, Süle, Tah, Goretzka, Prömel, Brandt, Havertz, Hofmann, Gross, Andrich, Gnabry, Ducksch
 

Mire érdemes fogadni?

Az Eb-selejtezőket sikeresen vevő törököknél is új korszak indult októberben, Montella mester pedig a horvátok idegenbeli legyőzésével indított a kispadon. Ez mindenképp intő jel lehet a németek számára, akiknél a védelem lehet továbbra is a legnagyobb probléma. Törökország ráadásul minden meccset figyelembe véve az utóbbi 29-ből csak egyszer maradt lőtt gól nélkül, ez is erősíti azt az érzetünket, hogy szombaton meg lesz a BTTS. Azt persze nem várnánk, hogy Nagelsmann első hazai összecsapásán megégne, az alábbi tippel viszont levédünk egy gólváltós remit. Legutóbbi barátságos meccsük 3-3-at hozott és ugyan nem ez volt a döntő faktor fogadásunk kiválasztásánál, egy hasonló eredmény nem lepne meg minket ezúttal sem.


✅ Tipp: 1X + mindkét csapat szerez gólt @1.90

 

Fogadási határidő: november 18. 20:45