Német foci

Dárdaiék legfontosabb meccse jön idén, nyerjünk hát vele

A Hertha a Kaiserslautern együttesét fogadja, a tét pedig hatalmas, a legjobb négy kiharcolása a kupában.

Szerdán hatalmas esély kínálkozik Dárdai Pál és csapata számára, hogy egy lépésre kerüljön a hagyományosan Berlinben megrendezésre kerülő Német Kupa-fináléhoz, ehhez a szintén másodosztályú Kaiserslautern kéne legyűrni. Érdekesség, hogy idén a legjobb nyolc közé csak három élvonalbeli csapat (Leverkusen, Stuttgart, Mönchengladbach) jutott be, és a harmadvonalbeli Saarbrücken mellett a mezőny fele a Bundesliga 2-ben vitézkedik. Kedden a Düsseldorf igencsak drámai módon harcolta ki az elődöntőt és hasonló izgalmakra számíthatunk az Olimpiai Stadionban is.

Nem indult túl jól az év Dárdaiéknak, hiszen a karácsonyi szünetre még úgy vonultak a bajnokságban a hetedik helyen, hogy felvillant a feljutás halvány reménysugara. Ez aztán hamar szertefoszlott, ugyanis 2024-et egy Düsseldorf elleni 2-2-vel indították, majd a Wehen elleni 3-1-es zakó következett, ami által a lemaradásuk újfent kilenc egységre nőtt. Persze teljesen leírni még nem lehet a kék-fehéreket, de Dárdai újfent a kritikák kereszttüzébe került, helyzetén pedig az sem javított, hogy a sokkoló módon fiatalon elhunyt Hertha-klubelnök volt az egyik fő védelmezője.

A kritikusokat viszont most ismét hamar csendre intheti és reményre adhat okot, hogy a berliniek szeptember vége óta nem kaptak ki hazai pályán!

Dárdai amúgy betegséggel küszködött az utóbbi napokban és még az is felmerült, hogy nem ülhet majd a kispadon, ám ezt helyettese, Bódog Tamás cáfolta, "Ne féljetek, jönni fog" - mondta az újságíróknak. További jó hír, hogy a december óta koronavírus-szövődményekkel küzdő tehetség, Fabian  Reese ezen a kulcsfontosságú meccsen térhet vissza. A német válogatottságért küzdő játékos ősszel 19 tétmeccsen 7 góllal és 10 gólpasszal (ebből a kupasorozatban 3 mérkőzésen 3-3 góllal és gólpasszal) segítette a Herthát, tehát szolgálataira óriási szükség lenne.

 

Mire érdemes fogadni?

 

Amint láthatjuk, nem minden fenékig tejfel Berlinben, de azért temetni sem kell még a csapatot. A keret szépen összecsiszolódott 2023 végére, a kisebb hétvégi kisiklást pedig az elődöntő bravúros elérésével rögtön feledtetni lehetne. A Lauternnél ideálisabb ellenfél pedig aligha jöhetne a legjobb nyolc között, tekintve, hogy az utóbbi öt idegenbeli tétmeccsét mind elveszítette, a Bundesliga 2-ben a vendég tabellán pedig csak a 17. helyen szerénykedik. December elején a Hertha idegenben is elcsípte az 1. FCK-t és szerintünk Dárdaiék újfent sikernek örülhetnek majd. Azt mondjuk nem zárnánk ki, hogy a továbbjutást csak a ráadásban harcolják ki, így egy ázsiai hendivel megtámogatott tippet küldünk harcba, amely csak "V" estén lenne teljes bukó.


✅ Tipp #1: Hertha -0.25 (ÁH)  @1.75

Fogadási határidő: január 31. 20:30