Bajnokok Ligája

Nem agyaltuk túl a Leipzig-Manchester Cityt

A pakliban még az is benne van, hogy a németek meglepik a két vereséggel a hátuk mögött érkező angolokat...

Szerdán is nyolc ütközet kerül terítékre a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, a találkozók közül pedig több is kiemelkedik, ilyen lesz például a Leipzig-Manchester City is. A bukiknál az angolok az esélyesebbek, sikerükre ugyanis szűk 1.80-szoros oddsot ajánlanak.

Csapathírek

A hazaiak jó passzban vannak, hiszen a szezonban lejátszott kilenc tétmeccsük közül mindössze egyet veszítettek el, még augusztus közepén Leverkusenben (2-3). Azóta egy kivétellel (hétvégén a Bayern München ellen 2-2-t játszottak) valamennyit megnyerték, így mindegyik sorozatban állnak még vagy előkelő helyen tanyáznak. A BL első körében egyébiránt a Young Boys otthonában nyertek 3-1-re.

Hiányzók terén nincs változás a lipcseieknél, sérülés miatt Olmo, Orbán, Bitshiabu és Werner biztosan kimarad, valamint várhatóan még nem Gulácsi nevével kezdődik a kezdőcsapat összetétele (a magyar válogatott kapus a Wehen ellen 3-2-re megnyert Német Kupa találkozón tért vissza, viszont azt követően a müncheniek ellen már újfent padozott).

A vendégek is jó passzban voltak, egészen az elmúlt hét közepéig, amikor is 1-0-ra kikaptak, s estek ki a Newcastle otthonában az Angol Ligakupából. Igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy akkor Guardiola alaposan megvariálta kezdőjét, de hétvégén már a legjobbak (hiányzóik híján) játszottak, amikor is a manchesteriek 2-1-re kaptak ki a Wolves otthonában, igaz, így is maradtak a Premier League élén. A BL-ben egyébként a Crvena zvezdával mérkőztek meg két hete az első fordulóban és hazai pályán 0-1-ről sikerült fordítaniuk végül 3-1-re.

Vélhetően még időben jöttek a pofonok az angolok számára, akiknél biztosan már csak De Bruyne nem játszik, valamint Stones szereplése kérdéses, avagy az otthon eltiltott Rodri, valamint a sérüléséből felépülő Bernardo Silva is visszatérhet.

Mire érdemes fogadni?

A felek az elmúlt szezonban a BL egyenes kieséses szakaszában (nyolcaddöntő) találkoztak, akkor az odavágón 1-1-re végeztek Németországban, a második meccset viszont az angolok kiütéssel nyerték meg, hiszen 7-0-ra (!) tudtak győzni és jutottak tovább, majd végül ugye meg is nyerték a sorozatot.

Utóbbira most nincs esély, mármint, hogy kiütéssel győz a City, sőt, az előjelek alapján akár egy szoros meccset is összehozhatnak a felek. Méghozzá egy olyat, amely bármilyen eredménnyel véget érhet, azonban vélhetően nem hiányoznak majd róla a gólok. Avagy közel kétszeres szorzóért, elvisszük azt a tippet, hogy mindkét csapat szerez gólt, valamint több, mint 2,5 találat születik a találkozón, amely ötlet a felek eddigi egymás elleni négy meccséből háromszor is zöldült.


✅ Tipp: Mindkét csapat szerez gólt + összes gól 2,5 felett - Igen @1.91

Fogadási határidő: október 4. 21:00