Bajnokok Ligája

Meg tudják végre lepni Gulácsiék a Cityt Manchesterben?

A lipcseiek eddig komoly pofonokba néztek bele az Etihadben. Vajon ezúttal lesz keresnivalójuk Manchesterben?

Kedden már az ötödik forduló kezdődik a Bajnokok Ligája csoportkörében, a napi nyolc találkozó közül pedig cikkünkben a Manchester City-Lipcse ütközettel foglalkozunk. A fogadóirodákban az angolok a meccs toronymagas favoritjai, ugyanis a bukik átlagosan mindössze 1.35-szörös pénzért mérik a "H" kimenetelt.

Csapathírek

A találkozónak olyannyira nagy tétje nincs ezúttal, hiszen mindkét együttes már továbbjutott a legjobb 16 közé, vagyis már csak a csoportelsőségért küzdenek a felek. Ebben a versenyben a manchesteriek állnak jobban, hiszen három pontot vernek a lipcseiekre, mindemellett pedig idegenben 3-1-re nyomták le őket, vagyis kedden már egy iksz esetén is biztosan behúznák négyesüket Guardioláék.

Az angoloknál pedig papíron benne lehet a gyengébb eredmény, ugyanis a kéthetes leállás előtt és után sem brillíroztak. A pauzát megelőzően 4-4-re voltak jók a Chelsea otthonában, majd szombaton 1-1-et játszottak hazai pályán Szoboszlaiékkal, vagyis a Liverpoollal. Abban a meccsben jóval több volt a City részéről, azonban végül be kellett érnie az együttesnek egy ponttal.

Némi meglepetésre hétvégén Guardiola egyszer sem cserélt, ezúttal viszont vélhetően fog, mindemellett pedig az is benne van a pakliban, hogy felforgatja kezdőcsapatát. Ugyanis a hétvégén a Tottenham alakulatát fogadja a City, majd szerdán az Aston Villához utazik a Premier League-ben, és azok a találkozók jóval fontosabbak perpillanat, mint ez a hétközi, pláne, hogy egypontos lemaradása van az Égszínkékeknek az éllovas Arsenal mögött.

A németek sincsenek kifejezetten jó passzban, hiszen a szünet előtt ugyan kétszer is nyertek (a BL-ben a zvezdát nyomták le idegenben 2-1-re, aminek köszönhetően ugye továbbjutottak, míg a Bundesligában a Freiburgot verték 3-1-re hazai pályán), azonban szombaton 2-1-es vereséget szenvedtek Wolfsburgban, ami által az ötödik helyre csúsztak vissza a tabellán, s immáron 11 pont a hátrányuk az éllovas Leverkusennel szemben. 

Némi változás náluk is lehet, hogy lesz, de mivel a hétvégén a Heidenheim együttesét fogadják, azt követően pedig hét közben nem kell pályára lépniük, a lehetőségeihez mérten vélhetően a legerősebb csapatát küldi harcba Rose mester kedden este.

A hazaiaknál De Bruyne és Kovacic biztosan kimarad, míg Nunes szereplése kérdéses, a vendégeknél Olmo, Orbán, Bitshiabu, Sesko és Werner sincs bevethető állapotban.

Mire érdemes fogadni?

A Lipcse mostanság rendre belenézett a pofonba a Manchester City ellen, az Etihadbe pedig speciel kikapni jár, 2021. szeptemberében 6-3-ra veszített ott, míg idén márciusban 7-0-ra.

A magabiztos hazai siker most is benne van a pakliban, azonban úgy véljük, hogy mivel vélhetően a németek pörögnek fel jobban a találkozóra, így bennük lehet inkább az érték, főleg úgy, hogy a bukmékerek nagyon leírják őket. Így pedig inkább rájuk fogadnánk, no, de egy igazán vaskos ázsiai hendikeppel, méghozzá +1,75-össel, amely tipp ugye teljes mértékben akkor veszítene, ha a manchesteriek három vagy több góllal nyernének.


✅ Tipp #1: Lipcse +1,75 (ázsiai hendikep) @1.72

Fogadási határidő: november 28. 21:00