Nemzetek Ligája

A kudarc után fel tud pörögni Ukrajna?

  • varin

A vb-kvalifiációt elbukta az ukrán csapat, kérdés, az NL mekkora vigaszt jelenthetne számukra.

Nehéz elképzelni csalódottabb csapatokat, mint Írország, illetve Ukrajna, így különös hangulata lehet a két fél dublini meccsének.  A hazai gárda az örmények ellen szenvedett váratlan vereséget, míg Ukrajna a vb-kvalifikációt bukta el a kapuban, így a kérdés az, melyik csapat vigasztalódhat az NL-ben.

3784505

Nem volt várható az írek jereváni fiaskója, hiszen éppen szebb hónapjait élte az ír foci. 2021 márciusa óta ugyanis csak egy portugáliai vereség csúfította az eredménysort, máskülönben Szerbia, Portugália és Belgium ellen is remizni tudott az zöld-fehér gárda, így joggal reménykedhetett benne, hogy sikerrel abszolválja a B-divízió 1. csoportját, ahol az említett csapatok mellett Skócia kapott helyet.

Így viszont nemigen taktikázhatnak már az írek, hiszen olyan 3 pontot vesztettek el, amelyet például az ukránok aligha fognak, így muszáj Colemanéknek győzelemre játszaniuk.

Ami az ukránokat illeti, érthető módon nagy a csalódottság, nagyon kellett volna ebben a helyzetben az ukrán nemzetnek egy ilyen siker. Wales viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy ne adjon bele mindent a sárga-kékekkel szemben, így szomszédunk lemaradt a világbajnokságról.

Ez viszont biztossá teszi, hogy Olekszandr Petrakov alternatív csapatot küld majd ki a pályára Dublinban, hiszen egy hét leforgása alatt ez lenne a harmadik, értelemszerűen a legkevésbé fontos meccs. Neveket persze előre nehéz lenne jósolni, mindenesetre élünk a gondolattal, hogy az ukránok kezdőcsapatban és motivációban is most a gyengébbik fél lesznek.

Nehéz meccs fogadási szempontból, de arra azért merünk fogadni, hogy nem most szakad ki a gólzsák. Az íreknek az örmények ellen sem jött össze a gól, ráadásul hazai pályán igen sok under szerepel a nevük mellett. 0-0, 1-1 körüli mérkőzés, örömfutball helyett helyzetszegény, gyenge színvonalú meccsre számítunk.

{"headTitle":"Írország-Ukrajna","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-08 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,25 gól alatt","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3784505] 2022-06-08 20:45:00 Írország - Ukrajnax;