Foci-vb 2018

Vér és veríték várható a legizgalmasabb pótselejtezőn

Dánia és Írország csatája igazán érdekes randevúnak tűnik, amely aligha múlik el sebek nélkül.

   
Dánia Döntetlen Írország
1.65 3.30 5.75

Szombaton este kerül sor az első kör utolsó pótselejtezőjére Európában, Írország Dániába látogat egy igen pikánsnak ígérkező derbi első felvonásán. Noha a másik három párosítás esetében egyértelmű favoritot tudtak megállapítani az irodák, ennél a párharcnál igen közel vannak egymáshoz az oddsok, és bizony nem is véletlenül.

Fotó: Daily Mail

Mindkét fél remek teljesítményt mutatott a selejtezőkör utolsó heteiben, hiszen Dánia például Lengyelországot lelépve már 13 hónapja őrzi veretlenségét, míg az idegenben jellemzően nem túl acélos írek Walesben nyertek ki-ki mérkőzést, bejutva ezzel a pótselejtezős csapatok táborába. Mi a sorsolás előtt úgy fogalmaztunk, hogy a kiemelt csapatok közül valószínűleg Dánia lenne az álomszcenárió, és bizony a bukmékerek is úgy látják, van esély arra, hogy az írek 2002 után ismét résztvevői legyenek egy világbajnokságnak.

Melyik csapat jut tovább?
   
Dánia Írország
1.70 2.01

"Nagyon izgatottak vagyunk az előttünk álló feladat okán. Tudjuk, hogy egy kőkemény ír csapat lesz az ellenfelünk, amely remekül teljesített a selejtezők során. Mindkét csapatnak ugyanazok a tervei, így nagyon nagy harc várható a pályán" - nyilatkozta a dánok fazonszabásza, Christian Eriksen.

Ami a kereteket illeti, a dánoknál nincs nagy változás, várhatóan 4-2-3-1-gyel játszanak majd a skandinávok és a gólokért most is a Lord, vagyis Nicklas Bendtner lesz a felelős, míg az íreknél többen is hiányozni fognak sérülés, illetve eltiltás okán. Közülük talán a 23-szoros kerettag, David Meyler hiánya a legfájóbb, de őt visszakapja Age Hareide a visszavágóra.

[2654254] 2017-11-11 20:45:00 Dánia - Írországx

Kiindulási alapul aligha szolgálhat, csupán érdekesség, hogy ebben az évezredben két barátságos mérkőzést játszottak a felek, 2002-ben és 2007-ben is nagyon simán nyertek az írek, de ebből bármire következtetni felelőtlenség lenne.

Az viszont fontos statisztika, hogy a dánok otthon kiemelkedően jól szerepelnek, a védelmük pedig parádés. Az elmúlt három év nyolc tétmeccsén 4-3-1 a mérlegük, 14-6-os gólkülönbség mellett.

Daryl Murphy, James McClean, Glenn Whelan, Harry Arter, Aiden McGeady, Stephen Ward, Shane Duffy, Darren Randpolph, Cyrus Christie és Ciaran Clarke is egy sárgára van az eltiltástól az íreknél.

Talán azt leszögezhetjük, hogy a dán csapat, ha nem is sokkal, de egy kicsit erősebb, mint az ír. Márpedig Martin O'Neill fiai idegenben nagyon ritkán tudnak bravúrt bemutatni, hiszen az utóbbi években csupán az alábbi csapatok ellen sikerült nyerniük, ha nem számítjuk a 2016-os olaszországi bravúrt:

Wales, Ausztria, Moldova, Gibraltár, Grúzia, Kazahsztán és Feröer-szigetek.

Az esélyek tehát a hazaiak mellett állnak, de az íreket leírni felelőtlenség lenne. A háromesélyes fogadás helyett mi talán inkább arra voksolnánk, hogy lesz legalább 5 lap a mérkőzésen, hiszen ahogyan a címbe is írtuk, itt valóban vér és veríték várható.

[2654254] 2017-11-11 20:45:00 Dánia - Írországx;