NBA

1.80-ért fogadunk a Bucks-ra - tippek az NBA-rájátszásra

Hiába nyerte az első meccset hosszabbításban a Celtics, All-Starjai nélkül egyáltalán nem tűnik verhetetlenek.

A Görög Szörny 35 pontot, 13 lepattanót és 7 asszisztot szerzett vasárnap. fotó: nba.com
Az NBA Playoffs első körének második meccsén a Bucks vasárnap után ismét a TD Gardenben vendégszerepel. Az első felvonás a rájátszás egyik legizgalmasabb összecsapását hozta, amelyen a hazaiak végül az OT-ban kiharcolt 113-107-es győzelmet ünnepelhettek. Az alapszakaszban nem mellesleg négyszer találkoztak idén a felek és 2-2 sikert könyvelhettek el.

Fogadás a győztesre    
Boston Milwaukee
1.60 2.05
Fogadási határidő: 02:00

Vasárnap a hazaiak legjobbja Al Horford volt, aki 24 pontig és 12 lepattanóig jutott, de rajta kívül még négy társa ért el két számjegyű kosarat - Tatum és Rozier is rendesen odatette magát.

A Boston továbbra is mellőzni kényszerül két All-Starját, Kyrie Irvinget és Gordon Haywardot, ami azonban állandó maradt, az a liga első számú védelme. Tehát hiába a hiányzók, így is eséllyel pályáznak a keleti konferencia győzelemre, ahol az utóbbi idők legnyíltabb küzdelme várható a döntőbe kerülésért.

A vendégek sztárja, Giannis Antetokoumpo már az ötödik szezonjának fut neki és még soha nem nyert egy Playoffs párharcot sem. A Görög Szörny a liga egyik legjobb játékosa azonban egymaga nem képes csodákat tenni. A fiatal Bucks azért nem szűkölködik tehetségben - hihetetlenül dinamikusak és atletikusak, ezért a liga legjobb védelmének is rendesen meggyűlik velük a baja. Mi sem mutatja jobban, mint hogy 

Antetokoumpo az idei öt meccsén 33.8 pontot, 11.2 lepattanót és 5.4 asszisztot átlagol a Celtics ellen.

Ami azonban aggasztó, hogy - a Celtics-szel ellentétben - rajta kívül csak Chris Middleton (31) jutott két számjegyű pontig. A Tony Snell, Eric Bledshoe, Jabari Parker triót 13 pontra (21/6) korlátozták, ám ezt zsinórban kétszer hihetetlenül nehéz lesz előadni, márpedig ezek voltak a döntő faktorok. Nem beszélve arról, hogy a Bucks-szos kezekben ennyire nem szokott dadogni a labda - 20-szor adták el a játékszert, amiből 27 közvetlen Celtics kosár jött.

Ha ezekből a hibákból sikerül lefaragniuk és jobban koncentrálnak a támadásaiknál, akkor egy újabb kiélezett meccsen behúzhatják az amúgy kötelező győzelmet kedden este. Ha azonban újra elbuknak, akkor hihetetlen nehéz helyzetbe kerülnek - főleg, hogy a Bostont a liga egyik legtehetségesebb edzője, Brad Stevens irányítja.
 

  • Tipp - Milwaukee +2.5 @1.80