Tenisz

Ezek a tippek lehetnek nyerők a Del Potro-Isner derbin

Maratoni hosszúságúra nyúlhat Juan Martín del Potro és John Isner összecsapása a Miami Open pénteki elődöntőjében.

Pénteken az elődöntős küzdelmekkel folytatódik a Miami Open. A tábla felső felén Pablo Carreno-Busta és Alexander Zverev feszül egymásnak, míg az alsó ágon Juan Martín del Potro és John Isner méri össze a tudását. Mindkét elődöntő izgalmas csatát ígér, de fogadás szempontjából utóbbiban van a több potenciál. Del Potro és Isner járt már ilyen magasságban Floridában, de döntőt még egyikük sem játszott.

Isner 2010 óta az első amerikai teniszező lehetne, aki fináléba jut Miamiban, nyolc éve Andy Roddicknak jött össze ez a bravúr. 

Váratlanul jött ez a nagy menetelés a 208 centis óriástól, hiszen a torna előtt az ATP-versenyeken 1-6-tal állt. Nagyon összerakta azonban az adogatását, ami az önbizalmának is kellett. Mint ahogyan az is, hogy a tie-breakeket végre meg tudta nyerni, mivel Miami előtt szenvedett a rövidítésekben és 11-ből 7-et elbukott. Miután a nyolcaddöntőben Marin Cilicet és a negyeddöntőben Hyeon Chungot is kettőben verte, így összességében elég kevés időt töltött a pályán. 

Del Potro 15 meccse veretlen. - Fotó: ATP

A bombaformában ütögető Del Potro már nem mondhatja el ugyanezt magáról, mert bár Kei Nisikorival és Filip Krajinoviccsal feltörölte a pályát, a negyeddöntőben Milos Raonic ellen vért kellett izzadnia a továbbjutásért. Az 5-7, 7-6, 7-6-os eredmény jól mutatja, hogy mennyire szoros meccs volt, ám időben is megközelítették a 3 órát. Az argentin klasszisnak nem jött jól ez a túlóra, ugyanis már a korábbi mérkőzései után is többször kitért arra, hogy a teste érzi a megterhelést.

Mindig azt gondolom, hogy ez lehet az utolsó meccsem, ezért komoly erőfeszítéseket kellett tennem, hogy megadjam magamnak az esélyt a győzelemre. Nagyon elégedett vagyok a teniszemmel és az eredményekkel, természetesen szeretnék most már döntőbe jutni. 

- nyilatkozta Del Potro, aki immáron 15 mérkőzés óta nem kapott ki. Egészen varázslatos szériában van, amihez varázslatos tenisz is társul. Nem mindig kellett előhúznia a legjobbját, de például Raonic előcsalta belőle. 

Fogadás a győztesre    
Juan Martín del Potro John Isner
1.50 2.30

Most Isner személyében ismét egy nagy szervás játékos áll majd vele szemben, aki ellen ugyanilyen szoros csatára számíthat. Ahogyan fentebb említettük, az amerikai elkapta a fonalat és helyrebillent az önbizalma is. 

Jól ment a játék, nem siettettem a pontok befejezését. Úgy éreztem, mintha türelmesebb lennék az alapvonalról. Nagyon boldog vagyok, ahogyan játszottam és mozogtam a pályán. Nem dolgozok keményebben az edzéseken, egyszerűen magabiztosabb vagyok. 

- mondta Isner. 

Bombaformába lendült az amerikai óriás. - Fotó: ATP

Jól ismerik egymást, hiszen ez lesz a 10. randevújuk. Jelenleg Del Potro 6-3-ra vezet, viszont, ha az elmúlt két szezonban vívott mérkőzéseiket nézzük, akkor 2-2 az állás. Közös ezekben a meccsekben, hogy a legsimább találkozó is hozott legalább 23 játékot. 

Kétségkívül Del Potro a meccs favoritja, de egyrészről az a közel 3 órás csata éreztetheti a hatását, másrészről Isner nagy szervái gondot okozhatnak, így ahogyan Raonic ellen, úgy most is szoros szettek dönthetnek. 

Ezzel a fogadóirodák is tisztában vannak, hiszen 24.5-nél húzták meg a határt. Véleményünk szerint még ezt is könnyedén túlszárnyalják majd, és legalább egy tb-t Isner is elvisz. 

  • Szett hendikep - Isner +1.5 @ 1.61
  • Első szett játékok száma - 10.5 felett @ 1.72
Juan Martín del Potro-John Isner
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 24.5
@1.70
Fogadási határidő: 19:00