Tenisz

Könnyű pénz jöhet a konyhára, ha Federer és Del Potro nem hibázik

Csillaghullást hozott a torna első fele, azonban még mindig van esély arra, hogy két világsztár vívja a vasárnapi finálét.

Szerdán a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódik az Indian Wells-i tenisztorna férfi egyes versenye, amely eddig igen komoly meglepetéseket hozott és a legjobb 16 közé a top 15 kiemelt közül csupán négy tudott eljutni. A felső ágon a világelső és címvédő Roger Federer, míg a tábla alsó felén a korábbi döntős Juan Martín del Potro a legnagyobb név. A torna előtt is az ő döntőjükre volt az egyik legjobb sansz, innentől pedig elég komoly meglepetés lenne, ha nem ők lépnének pályára a vasárnapi fináléban.

Ehhez képest elég baráti, 2.50-es oddsot adnak arra, hogy mindketten bejutnak a döntőbe.

Federer nyolcadszor juthat döntőbe Indian Wellsben. - Fotó: ATP

Federer útja innentől úgy nézhet ki, hogyha hozza a kötelezőt Jeremy Chardy ellen a nyolcaddöntőben, akkor utána a Chung-Cuevas meccs győztesével találkozik, az elődöntőben pedig a Fritz-Coric-PCB-Anderson kvartettből jön valaki. Federernek ez sétagalopp kell, hogy legyen. Ugyan Chung pazar formának örvend, mint ahogyan Coric is, de a svájci tenisze még mindig fenomenális. Papíron Anderson a legkeményebb kihívója, de a dél-afrikai ellen 4-0-ra áll, többek között 2014-ben ezen a tornán is győzte már le.

Federerrel egyébként 2010-ben fordult elő legutóbb, hogy Indian Wellsben a Djokovics-Nadal duón kívül más le tudta győzni.

A tipp szempontjából Del Potro a rizikósabb faktor, ugyanakkor, ha az acapulcói menetelését nézzük, akkor könnyen lehet, hogy az ő esetében sem kell majd a körmünket lerágni. Mexikóban Alexander Zverevet, Thiemet és Andersont is igen könnyedén verte, és egyelőre Indian Wellsben is magabiztosan vette az akadályokat. Nagyon csípi ezt a kaliforniai versenyt, fekszik neki a borítás és általában a közönségtől is komoly támogatást kap.

Régi fényében tündököl Del Potro. - Fotó: ATP

A legjobb 16 között rá is kötelező győzelem vár Leonardo Mayer ellen, majd a Herbert-Kohlschreiber meccs győztesével találkozik. Utóbbi ellen lenne a kellemetlenebb játszania, bár a németet nyolcból hatszor verte eddig. Ha áthámozza magát a negyeddöntőn is, akkor a Lopez-Querrey-Baghdatis-Raonic kvartettből érkezik majd a következő ellenfél. Mindegyikük ellen favoritnak számít.

Federer és Del Potro is nagyszerű formának örvend, így pedig a komoly csillaghullás után 2.50-ért érdemes megjátszani, hogy döntőbe jutnak. 
ATP Indian Wells
hatharom.com
Federer és Del Potro játssza a döntőt
Odds: 2.50
Fogadási határidő: szerda, 19:00