Tenisz

Ennyiért jó befektetés Del Potro ellen fogadni - tippek a római Mastersre

Az argentin bicskája beletörhet a görög Stefanos Tsitsipasba a római tenisztorna második fordulójában.

Kedden az égi áldás bekavart Rómában, így a mai programban 13 férfi egyes meccs szerepel, de miután 60% valószínűséggel jósolnak esőt szerdára is, nem valószínű, hogy mind kipörög. Pedig nagyszerű a felhozatal, a topkiemeltek közül Dominic Thiem, Grigor Dimitrov és Juan Martín del Potro is bajba kerülhet, illetve arra sem vennénk mérget, hogy az elmúlt két hetet végig teniszező Alexander Zverev könnyedén lelépi az olasz Matteo Berrettinit. 

Del Potro korán elvérik Rómában is? - Fotó: ATP

A legérdekesebb azonban Del Potro meccse lesz, aki a görög csillaggal, Stefanos Tsitsipasszal találkozik. Az argentin egészen félelmetes márciust produkált, Acapulcóban és Indian Wellsben nyert, míg Miamiban elődöntőzött. Rengeteg meccset játszott, így nem csoda, hogy a salakszezon elejét dobta és Madridban állt először csatasorba. A spanyol fővárosban azonban nem sikerült jól szerepelnie, miután a második meccsén Dusan Lajovicsba beletört a bicskája. Ugyan a szerb élete egyik legjobb meccsét játszotta, de a továbbjutásához kellettek Del Potro könnyű hibái is. 

Fogadás a győztesre    
Juan Martín del Potro Stefanos Tsitsipas
1.40 2.50
Fogadási határidő: 14:50

A Roland Garros előtt már csak Rómában élesítheti a formáját a dél-amerikai, ám könnyen lehet, hogy ismét korán csomagolnia kell. Tsitsipas ugyanis nagyon komoly játékerőt képvisel és hatalmas önbizalommal játszik. Kettejük közül vélhetően a görög lesz a motiváltabb, aki újabb top10-es skalpra hajt. Már háromnál jár, amelyből kettőt az idei salakszezonban jegyez - Barcelonában Thiemet, Estorilban Kevin Andersont verte.

Az oddsokból látszódik, hogy a bukmékerek is szkeptikusak Del Potro továbbjutását illetően, de még így is korrekt pénzt nyerhetünk, ha borul a papírforma.

Sőt, egy Tsitsipas-szett is 1.64-szeres kasszát jelent, míg a 22.5 feletti játékszám 1.92-es oddson játszható. 

Ami a két esti meccset illeti, papíron Zverevnek illene nyernie Berrettini ellen, Kyle Edmund sikerében viszont már kevésbé vagyunk biztosak. A britnek a nedves salak és labda, illetve a nagy páratartalom nem kedvez, ilyen körülmények között még lassabb a játék. Tény, hogy Lucas Pouille nincs élete formájában, de a tegnapi Andreas Seppi ellen szoros csatában megnyert meccs sokat dobhat az önbizalmán. Úgy véljük itt érdemes az underdog (2.42) franciával tartani.