Tenisz

Jó oddson verethetjük a fáradt németet - napi tippek a Madrid Mastersre

A vasárnap még Münchenben döntőző Philipp Kohlschreiberre kemény menet vár a madridi nyitányon.

Kedden 16 férfi egyes mérkőzés szerepel a madridi programban, bizonyos derbiken pedig a tét már a legjobb 32 közé kerülés lesz. Fogadás szempontjából ma sincs egyszerűbb dolgunk, mint tegnap volt, de azért itt-ott találhatunk fogást a bukikon.

Kohlschreiber korán elvérzik Madridban? - Fotó: ATP

Philipp Kohlschreibert például igencsak túlértékelik az oddsmesterek, miután múlt héten Münchenben a döntőig menetelt. Ugyan nem kérdés, hogy jobb játékos, mint Yuichi Sugita, ám a fáradtság faktor lehet. A német ugyanis vasárnap délután még Németországban ütötte a sárga bogyót, azóta pedig nem sok idő telt el, a Madrid Masters ráadásul soha nem tartozott a legerősebb tornái közé.

Kohlschreiber 2010 óta hatszor tette tiszteletét a spanyol fővárosban és csupán egyszer élte túl az első körös meccsét.

Lehet itt keresnivalója a japánnak, mégha nem is számít óriási salakspílernek és február vége óta győzelme sincs ATP-szinten. Viszont ritkán adja könnyedén a bőrét és ha Kohli a vasárnapi döntő után nem tud felpörögni, akkor komoly bajba is kerülhet. 

  • Szett hendikep - Sugita +1.5 @ 2.30

Kíváncsian várjuk Stefanos Tsitsipas bemutatkozását, aki parádés salakszezont fut. Barcelonában kiváló salakosokat verve döntőzött, majd múlt héten Estorilban egy elődöntő jött össze neki. Nem kérdés, hogy Evgeny Donskoy ellen favoritnak számít, viszont olyan sokat játszott az utóbbi időben, hogy a frissesség nála is kérdés.

Szintén érdekesnek ígérkezik Benoit Paire és Denis Shapovalov ütközete. Paire igencsak elemében volt Lucas Pouille ellen és sima kettőben verte honfitársát. Amikor van kedve teniszezni akkor parádés dolgokra képes, és úgy tűnik, hogy most van. De Shapovalov rágós falatnak ígérkezik, a balkezes kanadai az első körben végre mutatott valamit salakon is. Bár a franciát erősen a kiszámíthatatlanság jellemzi, ezen a meccsen az over irányába érdemes elmenni.

  • Játékok száma - 22.5 felett @ 1.92

A nap zárómeccsén először láthatjuk majd az idei szezonban Juan Martín del Potrót. Tandil-tornya egészen félelmetes és megterhelő márciust produkált, így nem olyan meglepő, hogy hosszabb pihenőre vonult. Nem lehet tudni mire számíthatunk tőle, de az igen váratlan lenne, ha már Damir Dzumhur ellen elvérezne. Az viszont abszolút benne van a pakliban, hogy idei első salakos tétmeccsén döcögősen indul a szekere.