Australian Open

Ötös oddsszal élete győzelmét aratta Babos

  • Cesc18

Pazarul kezdődött a 106. ausztrál nyílt teniszbajnokság, miután Babos Tímea 7-6, 6-2 arányban győzött a 10. kiemelt Coco Vandeweghe ellen.

Két éve Wimbledonban egy nem túl szoros mérkőzést vívtak, akkor Vandeweghe 6-2, 6-3-ra nyert a magyar lány ellen, így természetesen most is a világranglista-9. amerikai volt az összecsapásuk favoritja, pláne annak fényében, hogy tavaly elődöntőzött Melbourne-ben.

Hatalmas győzelmet aratott Babos. - Fotó: WTA

Nem is kezdett rosszul Vandeweghe, ugyanis 2-2-nél neki jött össze először a brék, ám sokáig nem tudott előnyben teniszezni, a kisebb esőszünet után a nyolcadik játékban utolérte Babos. Innentől többször már nem tudták elvenni egymás adogatásait, így következhetett a rövidítés, amely már telt ház előtt vette kezdetét. 3-2-ig a tie-breakben sem hibáztak adogatóként, majd Babos tudott először fogadóként pontot nyerni, és ezt megtartva, majd 6-4-nél újra brékelve behúzta az első szettet. 

A második már jóval simábban alakult. Babosnak minden összejött, ellenfele pedig egyre idegesebb lett és egyre kevésbé foglalkozott a játékkal. Nem is jutott így Vandeweghe-nek két játéknál több, ami a kiesését jelentette. 

"Elképesztő meccs volt, nagyon-nagy hangulattal. Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani. Már sokszor találkoztam top10-es ellenféllel, voltak esélyeim, döntő játszmákkal, stb."

Ma hatalmas különbséget mutatott, hogy a fontos pontokat milyen jól és agresszívan játszottam meg. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt. Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát.

"Azt gondolom, hogy az esőszünet is jót tett. Utána sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni. Ez nekem nagyon jót tett. Ez a mérkőzés nagyon pozitívan hat majd a mentalitásomra is. Boldog vagyok és örülök annak, hogy így sikerült játszani. Fontos pillanat az életemben. Tízezer ember előtt nyertem a Hisense Arena-ban, ez tényleg hihetetlen dolog, boldog vagyok." - nyilatkozta a magyar teniszező a babostimea.hu-nak, illetve a WTA-nak elmondta, hogy a női teniszben Serena Williams nélkül bármi megtörténhet. 

Jogos, merjünk nagyot álmodni. Aki így tett már hajnalban is, 3.00 körüli kasszát húzhatott be a   -n, míg Babos 2-0-s sikere ötszörös pénzt ért.  

Ahogyan Timi is említette a nyilatkozatában, voltak már nagyon komoly meccsei top 10-es teniszezők ellen, de WTA-versenyen most először tudott ennyire magasan jegyzett játékost legyőzni, korábbi mérlege 0-16 volt. 

A magyar teniszezőre a következő fordulóban az egykori világranglista-6., most 39. Carla Suárez-Navarro vár. A spanyol lány tavaly nagyon nem volt a topon és az idei szezont sem kezdte jól, szóval a 0-3-as H2H ellenére reménykedhetünk egy újabb Babos győzelemben.