Tenisz

Revansra készül Babos - 3.85-ös odds a nyerő?

  • Cesc18

Kedden este Miamiban Babos Timi visszavághat Mona Barthelnek a budapesti vereségért.

Kaliforniából hagyományosan Floridába teszi át a székhelyét a teniszmezőny színe-java, ahol Miamiban egy újabb nagy presztízsű viadalra kerül sor. A nyitónapon máris pályára lép Babos Tímea, akinek az a Mona Barthel lesz az ellenfele, akivel egy hónappal ezelőtt a budapesti BOK Csarnokban is megmérkőzött. 

Budapesten Barthel volt a jobb. - Fotó: MTI

Fővárosunkban sajnos a német lány örülhetett, miután 6-4, 4-6, 6-3 arányban győzte le a tornán címvédőként szereplő magyart. Ugyanakkor azt hozzá kell tennünk, hogy Barthel nagyszerű napot fogott ki és minden összejött neki. 

"Mona nagyon jól játszott. Kiválóan adogatott, nem igazán tudtam „olvasni” a szerváit. Nehezebben kezdtem a mérkőzést, utána viszont voltak sanszaim. Végig küzdöttem és próbálkoztam, nagyon sajnálom a döntő szett 3:3 utáni gémet." 

Ha összességében nézzük a játék képét, akkor Mona jobban játszott. Voltak olyan részei a mérkőzésnek, amikor minden mindegy alapon teniszezett és ezt sikeresen tette.

"Sok mérkőzését megnéztem, a statisztikáit, ennél azért jóval több hibája van. Főleg tenyeres oldalról, de mai is viszonylag jól működött. A szervái pedig kiválóak voltak. Folyamatosan variálta az adogatásait, eredményesen. Ettől függetlenül a kezemben volt az esély, pedig egy ideig úgy tűnt, ő nyer két szettben. Számomra pozitív, hogy vissza tudtam jönni a meccsbe, de el kell ismerni, Mona jól játszott. Régen játszottunk egymás ellen, nem tudtam, mire számítsak. Ezért talán a szükségesnél izgulósabban kezdtem. Rég volt olyan ellenfelem, aki ennyire jól szervált. Ez pedig nagy nyomást rakott az adogatójátékaimra. Thomas az első szett közepén azt tanácsolta, játsszak kivárásra, hiszen nehéz megtörni egy olyan ellenfelet, aki ennyire jól teniszezik. Azt tudtam, hogy jó a fonákja és az adogatása, de ma extra jól szervált és a tenyerese is működött” - nyilatkozta Timi a budapesti vereséget követően a babostimea.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Mona Barthel Babos Tímea
2.20 1.55
Fogadási határidő: 18:30

Ahogyan az az oddsokból látható, a bukmékereket nem nagyon hatotta meg, hogy az előző meccsüket Barthel nyerte, sőt, a javára billenő egymás elleni mérleg sem (3-1).

Összességében ugyanis nincs élete formájában a német, Miamiban ráadásul 2012 óta nem tudott meccset nyerni, pedig rendre verhető ellenfelei voltak. 

Babosnak viszont szép emlékei vannak Floridáról, két éve a legjobb 16-ig menetelt, ahol még Angelique Kerbert is nagy csatára tudta kényszeríteni. 

Ha azt vesszük, hogy legutóbb még úgyis megvolt a sansza a győzelemre Timinek, hogy Barthel nagyon jó napot fogott ki, akkor most egyértelműen a magyarnak áll a zászló. Ezen a borításon és körülmények között inkább Babos lehet a nyerő, szóval véleményünk szerint sikerül revansot vennie, de egyszerű dolga nem lesz.

  • Pontos eredmény: Babos Tímea 2-1-re nyer @ 3.85