Tenisz

Egy régi ismerős Babos Timi új párja

Az egyéni játékra akar koncentrálni Babos Tímea, aki visszatér Kristina Mladenovic oldalára.

Néhány nappal a világbajnokságon aratott bombasztikus sikert követően Babos Tímea bejelentette, lezárult az együttműködésük Andrea Hlaváckovával és visszatér Kristina Mladenovic mellé. Timi a babostimea.hu-n olvasható nyilatkozata szerint elsősorban azért döntött a szakítás mellett, mert ő is és a cseh lány is inkább az egyéni játékra koncentrálna.

"Jól ismerem Kristinát, hiszen már juniorként is játszottunk együtt. A 2014-es és a 2015-as szezonban nagyon sikeresek voltunk, szerintem nekem akkor ment a legjobban a párosjáték. Úgy érzem, hogy jól kiegészítjük egymást, remélem, eredményesek leszünk a következő szezonban. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy évek óta sikeresek vagyunk párosban, de mindketten az egyéni szereplést tartjuk fontosnak.

Jövőre kevesebbet akarok párosozni, de célom, hogy újra ott legyek a szingapúri világbajnokságon és a Grand Slam-versenyeken is ott akarok lenni a legjobbak között. Andreával már hetekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy az idei szezon végén lezárjuk az együttműködést. A versenyeken szép és emlékezetes sikereket értünk el közösen, a pályán kívül azonban nem igazán értettük meg egymást. De természetesen köszönöm Andreának az elmúlt hónapokat, a szingapúri világbajnoki cím pedig örökké emlékezetes marad! Sok sikert kívánok a további pályafutásához!"

Babos és a francia Mladenovic korábban évekig teniszeztek együtt, ám az igazán nagy áttörés elmaradt, hiszen ugyan játszottak wimbledoni döntőt 2014-ben, de a Grand Slam-siker elmaradt.

Érdekesség, hogy Mladenovic igen jól kezdte az évet, Caroline Garciával az oldalán győzedelmeskedni tudott a Roland Garroson és a US Openen is döntőzött, egyéniben viszont az utolsó 12 meccsét elveszítette.