Kosár Eb

Az az esélyünk, hogy nincs esélyünk

Vasárnap délután 14 óra 15 perckor a magyar válogatott Isztambulban Szerbia legjobbjai ellen vív nyolcaddöntőt a kosárlabda Európa-bajnokságon. Az erőviszonyok alapján nincs realitása a továbbjutásunknak, de éppen ez lehet az, amibe kapaszkodhatunk.

Fotó: MTI

Ivkovics Sztojan (a képen) együttese két győzelemmel és három vereséggel a C csoport negyedik helyén végzett, vasárnapi ellenfele pedig megnyerte a D jelű hatos küzdelmeit. A szerbek kikaptak ugyan három ponttal az oroszoktól (72-75), viszont legyőzték a letteket (92-82), a törököket (80-74), a briteket (82-68) és a belgákat (74-54). Déli szomszédunk az Európa-bajnokság egyik favoritja, a spanyol csapat után ugyanis Szerbiát rangsorolják a második helyre a bukmékerek. Éppen az az, ami miatt a mieink úgy futhatnak ki a parkettre, hogy semmi veszítenivalónk nincs, a nyolcaddöntőt tulajdonképpen jutalomjátéknak is felfogadhatják.

A szerbek egyébként nem veszik fél vállról a magyar válogatottat, különösen azok után, hogy a szintén kiváló erőt képviselő horvátokkal szemben 3 negyeden keresztül pariban voltunk.

"Egyértelmű, hogy a magyar csapatból a Hanga, Vojvoda kettős a legveszélyesebb, azonban ha ez a tandem nem működik, a magyarok elveszítik kreativitásukat támadásban. Ha nem nyerünk, az szenzáció lenne, igazi kosárlabdacsoda” – írta az első számú szerb sportlap a mérkőzést felvezető cikkében.

1x2    
Szerbia Magyarország
1.02 8.00

Az oddsokból is látható, hogy Szerbia mekkora favoritja a meccsnek, hiszen a győzelme tulajdonképpen semmit nem fizet. A hendikep határok is igen magasak, az egál line 17-18 pont között húzódik meg.

Véleményünk szerint érdemes lehet megpróbálkozni egy eltolt pluszos hendikeppel, hiszen adott esetben a biztos előny tudatában a szerbek már akár ki is engedhetnek, szem előtt tartva a még rájuk váró mérkőzéseket és kihívásokat. Ha pedig Hanga Ádiék csodát tesznek, akkor meg sima ügy...

1x2    
Szerbia -17,5 Magyarország +17,5
1.80 1.80