US Open

Babosék az elődöntőért játszanak

Szerda este a magyar-cseh kettős a 4. kiemelt Mirza/Peng duó ellen lép pályára a US Open negyeddöntőjében.

Babos Tímea és Andrea Hlavackova az első két kört könnyedén vette és úgy nézett ki, hogy a nyolcaddöntőn is gond nélkül túljutnak, ám végül egy drámai ütközet kerekedett Hsieh és Niculescu ellen. A thaiföldi-román kettős szett- és brékhátrányból tudott felállni, a döntő szettben pedig dupla brékkel 4-0-ra léptek meg. Baboséknak a szakadékból kellett kimászniuk, de óriási küzdéssel és szívvel megcsinálták. 

"Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzni. Most már Wimbledon után újabb Grand Slamen jutottam be női párosban a negyeddöntőbe. Nagyon nehéz meccs volt, amely érdekesen is alakult, hiszen nagyjából úgy nézett ki, hogy már megnyertük, aztán elveszítettük, aztán újra megnyertük, aztán ismét elveszítettük…Végül mi nyertünk! Természetesen a győzelem a legfontosabb, de nyilván le kell vonni a tanulságokat és a következtetéseket. De most még nem ez a legfontosabb. Csak az, hogy meglett ez a meccs. Nagyon nehéz ellenfelünk volt, hiszen mindketten nagyon jó eredményeket értek el már párosban. Nem volt egyszerű ez a meccs. Mindenestre nagyon örülök az eredménynek." 

Úgy gondolom, hogy napról-napra jobban játszom, élvezem a játékot. Nyilván céljaim vannak egyesben és párosban, így egy ilyen hosszú, 2 óra 40 perces mérkőzés után is elmentem kondizni az edzőmmel, még intervalloztam egyet a biciklin

 – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

A folytatásban sem lesz könnyebb dolguk Baboséknak, ugyanis a háló másik oldalán a végső győzelemre is esélyesnek tartott Sania Mirza és Shuai Peng áll majd. A két játékos öt Grand Slam-címet tud felmutatni női párosban, együtt viszont ez az első major torna, amin indultak. A felkészülésük nem volt annyira meggyőző, Cincinnatiben éppen a Babosék által legyőzött Hsieh/Niculescu ellen maradtak alul. Egyelőre New Yorkban sem vették túl meggyőzően az akadályokat, nem túl acélos párosok ellen is megküzdöttek a továbbjutásért.

Fogadás a továbbjutóra    
Babos/Hlavackova Mirza/Peng
2.15 1.55

Ha azt nézzük, hogy Babosék jóval komolyabb játékerőt képviselnek, mint akik ellen Mirzáék megszenvedtek, akkor bizony a magyar-cseh kettősre kínált 2.15-ös oddsban van az érték. A fogadók is hasonlóan gondolkoznak, ugyanis az egyik külföldi irodában Timiék szorzója 2.59-ről 2.37-re csökkent.