US Open

Pokoli meccs előtt Tsonga

Szerdán megkezdődnek a második körös küzdelmek New Yorkban, mi pedig ismét egy kombi szelvénnyel támadunk.

A keddi játéknapot csúnyán elmosta az eső, a mai napra viszont napsütést jósolnak a meteorológusok, így gond nélkül kipöröghet a program. Szerdán már a második körös derbik is megkezdődnek, többek között Babos Tímea is pályára lép, méghozzá a centeren Marija Sarapova ellen.

Ezt a meccset már górcső alá vettük, most pedig lássuk a harmadik nap további összecsapásait. A sztárok közül Alexander Zverev, Jo-Wilfried Tsonga, John Isner és Marin Cilic is a legjobb 32 közé kerülésért száll harcba. Ők négyen az alsó ág esélyesei, az elkövetkezendő meccsükön pedig egyaránt komoly favoritnak számítanak. Egyszerű dolga talán egyedül Cilicnek lesz a német Florian Mayer ellen, a többiek azonban megszenvedhetnek a továbbjutásért.

Tsongára kifejezetten nehéz meccs vár a feltörekvő Denis Shapovalov ellen. A 18 éves kanadai srác a montreali elődöntőjével került fel a tenisz térképére, ám már most, élete első US Openjén bizonyítja, hogy az nem csak egy kifutott eredmény volt tőle. Tsonga kevésbé jó passzban érkezett New Yorkba, de a magabiztosan megnyert első mérkőzése után bizakodó.

Jól éreztem magam. Az elmúlt két verseny nehéz volt számomra, mert jól teniszeztem, de az ellenfeleim is kitűnően játszottak. Nem vártam nagy eredményeket, de tudtam, hogy a munkát elvégeztem.

A bukmékerek is tudják, hogy oda kell figyelni a kanadaira, aki arról beszélt, hogy nem érez nyomást magán, szívből teniszezik. Tsonga ellen végképp nyugodt lehet, hiszen a nyolcadik kiemelttel szemben pláne nincs vesztenivalója. Ugyanakkor a játéka nagyon masszív és ez így egy nagyon veszélyes párosítás. Kiélezett meccs kerekedhet ebből, az állami iroda 39.5-nél húzta meg a határt, aminek túlszárnyalására 1.85-szörös pénzt fizet.

Zverevre a szintén fiatal Borna Coric vár, míg Isner a dél-koreai Hyen Chunggal csap össze. Utóbbi kemény derbinek ígérkezik, ahol valószínűleg az lesz a kulcs, hogy a rövidítésekben, hogyan telejsítenek. Papíron Zverevnek nem kellene megszenvednie, de egyrészről nem volt annyira meggyőző az első körben, másrészről Coric tud kellemetlenkedni.

Ami a játéknap fogadási részét illeti, a szelvényünkön ezúttal Jordan Thompsonnak, Kevin Andersonnak és Diego Sebastian Schwartzmannak szavazunk bizalmat. Thompson az első kör egyik meglepetését okozta azzal, hogy búcsúztatta a hazai kedvenc Jack Sockkot. Ugyan az amerikai finoman szólva sem játszott élete formájávan, de ez semmit nem von le az ausztrál érdemeiből, akinek viszont a fontos pontoknál helyén volt a szíve. Nagy küzdő Thompson, ez pedig Thomas Fabbiano ellen is meghozhatja a győzelmet.

Anderson továbbjutását tartjuk az egyik legbiztosabb tippnek. A hórihorgas dél-afrikai remek formában tért vissza, jó szezont fut és az első körben is meggyőzően játszott. Nagyon motivált, minden tornán rettentően küzd. Ernests Gulbis jelenleg nincs azon a szinten, hogy komoly veszélyt jelentsen.

Schwartzman a hétfői szelvényünkön is szerepelt és nem is kellett csalódnunk benne, gond nélkül intézte el honfitársát. Remek formának örvend, a hasonlóan brusztolós, ám a legjobbjától nagyon messze lévő Janko Tipsarevicsnek így sok esélyt nem adunk. Bár a szerb az első körben megviccelt minket, de akkor egy elég pocsékul teniszező és hitehagyott ellenfél állt vele szemben. Scwartzman teljesen más kávéház, ő mindig kiteszi a szívét a pályára és tényleg jól is játszik. 

hatharom.com
Jordan Thompson-Thomas Fabbiano Thompson
Kevin Anderson-Ernests Gulbis Anderson
Diego Sebastian Schwartzman-Janko Tipsarevic Schwartzman
@ 1.93
Fogadási határidő: 22:00

Igazi overes meccseknek ígérkezik a Lucas Pouille-Jared Donaldson és a Steve Johnson-Kyle Edmund derbik. Donaldson akár még a papírformát is boríthatja, hiszen 20 nappal ezelőtt, a montreali Masters első körében éppen a franciát győzte le.