Tipp

Francia rangadóból húznánk hasznot

  • Cesc18

Minimum 22 játékot várunk Jo-Wilfried Tsonga és Pierre-Hugues Herbert montpellier-i összecsapásán.

Elég komoly mezőny gyűlt össze Montpellier-ben, ahol a szezon első fedettpályás ATP-versenyére kerül sor. A hazaiak mindig szép számmal képviseltetik magukat ezen a tornán, a legjobbjaik pedig rendre hozzák is magukat, az elmúlt öt kiírásból négy alkalommal gall teniszező vihette haza a végső győztesnek járó trófeát. Idén is jó esély van francia bajnokra, ugyanis két klasszis játékosuk, Richard Gasquet és Jo-Wilfried Tsonga is versenyben van még. Utóbbi éppen honfitársával, Pierre-Hugues Herberttel kell, hogy farkasszemet nézzen a legjobb 16 között.

A fogadóirodák toronymagas favoritnak hozták ki Tsongát, de véleményünk szerint nem lesz ez annyira könnyű meccs az egykori top 10-es franciának. Tavaly Melbourne-ben találkoztak, ahol ugyan 3-0-ra tudott győzni Tso, de két szett is rövidítésben ért véget.

Most is hasonlóan szoros szettekre számíthatunk, hiszen Montpellier-ben borzasztó gyorsak a körülmények, ami adogatócsatát vetít előre. Paul-Henri Mathieu nyilatkozta az első körös győzelme után, hogy nagyon gyors a labda és nehéz kezelni. Herbert szerva-röpte játékstílusának ez tökéletes, ráadásul ő már ki is próbálhatta magát élesben, hiszen nem kiemeltként játszania kellett a főtáblán. Magabiztosan verte honfitársát, az adogató játékát egyszer sem veszítette el és bréklabdából is csak kettőt engedett.

A 12 első körös ütközetből 10-nél legalább 20 játék született, hét alkalommal pedig legalább 22.

A hazai közönség spannolni fogja őket, igazából minden adott, hogy a két francia egy izgalmas és szoros meccset vívjon.

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.65