US Open

Djokovics, Nadal, Monfils és Tsonga - mindenhol a favorit nyer?

Vasárnap a nyolcaddöntős küzdelmekre kerül sor New Yorkban, a top 10 kiemelt közül négyen is pályára lépnek.

Ritkul a kínálat, hiszen mindkét nemnél már csak 16 játékos van versenyben. A férfiaknál vasárnap a felső ági nyolcaddöntőkre kerül sor. Elsőként lássuk a világelső Novak Djokovics meccsét, aki egyébként majd utolsóként lép pályára a centeren. Eddig neki kellett a legkevésbé megizzadnia, a második körben ugyanis nem állt ki ellene Jiri Vesely, míg a harmadik kanyarban Mihail Juzsnyij hat játék után bedobta a törölközőt. Nem vár rá túlságosan nehéz feladat a 16 között sem, hiszen a torna meglepetésembere, Kyle Edmund lesz az ellenfele. A brit srác két kiemeltet, Richard Gasquet-t és John Isnert is eltakarította az útból, élete legjobb Grand Slam-eredményét elérve ezzel. Kiválóan sülnek a tenyeresei, de ami eddig elég volt, az most kevés lesz. Bár nem volt túlságosan meggyőző Djokovics az első meccsén, de nagyon meglepő lenne, ha egy szettnél többet veszítene. Az viszont benne van a pakliban, ha nem illetődik meg a brit a centerpályától. A négy játszmára 3.25-szörös pénzt fizet a    .

A 2013-as bajnok Rafa Nadalra kiemelt játékos vár a francia Lucas Pouille személyében. A salakkirály egyelőre brutálisan jó teniszt tett le a pályára, elvileg ez a meccs sem kellene, hogy gondot okozzon számára. Pouille ugyan rengeteget fejlődött az idei szezonban, Wimbledon után most is a legjobb 16 között van, ami komoly teljesítmény, viszont Nadal nem a legjobb match-up számára, ráadásul két öt szettes derbi van a lábában. A spanyolnak sül a keze és nagyon koncentrált, eddig háromból három meccset hozott le szettveszteség nélkül, szerintünk nem most szakad meg ez a sorozat. Rafa 3-0 esetében a tétünk 1.50-szeresét nyerhetjük vissza, ugyancsak az állami irodánál.

Nem várunk meglepetést Gael Monfils meccsén sem, aki Markosz Bagdatisszal néz majd farkasszemet. A francia nagyon elemében van, és tőle szokatlanul, minden meccsen koncentrál is, ennek köszönhetően nem veszített még szettet. A ciprusi, ha igazán nagy formában lenne, akkor egy jó meccs kerekedhetne ebből, így viszont csak Monfilson fog múlni. Bármikor képes a show kedvéért elszórni egy szettet, tehát itt pontos eredményre nem is tippelnénk, a továbbjutása viszont borítékolható. 

Oddsok alapján a nap legkiélezettebb ütközetének a Jo-Wilfried Tsonga-Jack Sock meccs ígérkezik. Utóbbi az amerikaiak legnagyobb reménysége egy kiemelkedő eredményre, miután John Isner búcsúzott. Sock a tavalyelőtti bajnok Marin Cilic személyében egy magasan jegyezett játékost már búcsúztatott, tehát Tsonga sem lehet nyugodt. Győztesre nem is mernénk tippelni, az viszont meglepő lenne, ha bármelyikük képes lenne három szettben kiharcolni a továbbjutást. A játékok számánál a     41.5-nél húzta meg a határt.

Vasárnapi férfi mérkőzések - a    szorzói
Párosítás Oddsok
Novak Djokovics-Kyle Edmund 1.04 6.75
Rafael Nadal-Lucas Pouille 1.05 6.50
Jo-Wilfried Tsonga-Jack Sock 1.55 2.15
Gael Monfils-Markosz Bagdatisz 1.12 4.50