US Open

Képes lehet Babos Timi legyőzni Marija Sarapovát?

A fogadóirodák nem sok esélyt adnak a magyar játékosnak, de valóban ennyire esélytelen?

Hétfőn, a nyitónapon mindkét magyar játékos pályára lépett és egyaránt nagy csatát vívtak. Fucsovics Mártonnak sajnos nem sikerült a döntő szettet megnyerni Nicolas Mahut ellen, Babos Tímea viszont mélyről felkapaszkodva nyerni tudott Viktorija Golubic ellen. Timi a döntő felvonásban 2-4-es hátrányban volt, sőt, két labdára állt attól, hogy dupla brékhátrányba kerüljön. Innen sikerült fordítania és kiharcolni a továbbjutást.

Eláll a szavam, nagyon-nagy meccs volt. Végre egy olyan küzdős és nehéz mérkőzés, amely a végén az én javamra fordult! Nagyon-nagyon örülök ennek! Nem is nagyon szeretnék belemenni a meccs részleteibe. Csak az számít, hogy győztem! Jól bírtam fizikailag, kiküzdöttem a továbbjutást. Tényleg nagyon-nagyon happy vagyok!

- nyilatkozta a nagy fordítás után Timi a babostimea.hu-nak.

Babos "jutalma" a győzelemért, hogy a második körben a világ legnagyobb teniszarénájában léphet pályára a világ egyik legjobb játékosa ellen, avagy az Arthur Ashe közönsége előtt izzaszthatja meg a 2006-os bajnok Marija Sarapovát

A tornán szabadkártyával induló orosz klasszis ugyancsak kiélezett csatában jutott tovább, igaz, neki a világranglista második helyezettjét, azaz Simona Halepet kellett legyűrnie. A bukmékerek nem Sarapovát tartották a meccs esélyesének, de az egykori bajnok kiváló tenisszel rukkolt elő és jelenetkezett be a US Open címért.

Sarapova a tőle megszokott nagy kockázattal játszott és végig dominálta a labdameneteket. Összesen 60 nyerő ütése volt, ami még úgyis nagyon sok, hogy mellé 64 ki nem kényszerített hibát szórt. Ez egyébként nála teljesen megszokott statisztikai mutató, mint ahogyan az is, hogy ütött hét kettős hibát és 22 alkalommal nézett szembe bréklabdával.

Ez azért jól mutatja, hogy az adogatásán még bőven van mit csiszolni, de a gyengébb számok annak is betudhatóak, hogy Halep klasszis fogadónak számít. Sarapova egyébként 6-4, 4-6, 6-3-ra nyert és 2 óra 42 percet töltött a pályán. Lehetett volna ez sokkal rövidebb is, ha a második szettet nem bukja el 4-1-es vezetésről. 

Sarapova ezzel 11-ből 11-edszer jutott túl az első körön New Yorkban. A második kanyar sem sokszor okozta a vesztét, egyszer, még 16 évesen a debütálásakor, 2003-ban esett ki a legjobb 64 között.

Ami Timi mellett szól, hogy az égvilágon semmi vesztenivalója nincs. Szeret és tud is Grand Slam-tornákon nagy pályán játszani. Emlékezhetünk, hogy Wimbledonban hatalmas csatára kényszerítette Caroline Wozniackit, mint ahogyan tavaly Halepet is itt a US Openen. Nem az a típus, aki megijedne a nagy közönségtől, sőt, inkább a legjobbját tudja így kihozni. 

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Marija Sarapova
4.20 1.20

Nem könnyű Sarapova ellen, mert nagyon laposan és komoly ütőerővel operál, de Timi általában jó taktikával szokott pályára lépni az agresszív támadójátékosok ellen. A bukmékerek nem sok esélyt adnak Babosnak, pedig a magyar játékos tényleg többször bizonyította már, hogy képes nagy pályákon a legjobbaknak is kellemetlen perceket okozni.

Véleményünk szerint Sarapova ellen sem fog alárendelt szerepet játszani, főleg, hogy különösebben nem lesz nehéz dolga, hogy maga mellé állítsa a közönséget. Arra, hogy legalább 20 gémet játszanak, 1.85-szörös pénzt fizetnek az állami irodában.