Átigazolás

Morata hoppon marad, Angliába kerül Aubameyang?

A nyári csatárkeringő főszereplője, Álvaro Morata úgy tűnik, egyelőre nem távozik a Real Madridtól.

Ha összeszámolnánk, melyik két támadó neve szerepelt legtöbbet eddig a nyári zuhanyhíradóban, alighanem összeállíthatnánk egy jó kis Morata-Aubameyang csatárduót. Különösen a gaboni játékos esetében merült már fel Ázsiából Franciaországon át szinte minden sztárcsapat. A legújabb forgatókönyv szerint a Dortmund klasszisa Londonba igazol, amely Álvaro Moratát szomorítaná leginkább.

Melyik csapat játékosa lesz szeptember 3-án Aubameyang?
Borussia Dortmund 3.00
Chelsea 3.00
Valamelyik kínai csapat 3.50
AC Milan 6.00

A 27 éves afrikai kapcsán május végén még arról írtunk, hogy a PSG 10 millió eurós éves fizetést kínál Aubameyangnak, illetve a felek már előrehaladott tárgyalást folytatnak, ám az üzlet végül elbukott, a párizsiak ugyanis sokallták Aubameyang árát. Arra, hogy milyen közel is lehettek a szerződés aláírásához, elég jó indikátor, hogy az angol bukmékereknél már csak 1.10 volt a párizsi átigazolás szorzója. Az öreg kontinensről még a Milan tett néhány elkeseredett kísérletet a gaboni gólvágó megszerzésére, de ebből sem lett semmi.

A játék kezdetéhez kattints a képre!

Sebaj, ha elbukott Európa, jöhet Ázsia és a Tianjin Quanjian. A kínai gárda ugyanis 80 millió eurót fizetett volna a BVB-nek és 30 milliót Aubának. Hogy végül a játékos nem akart Ázsiába igazolni vagy a Tianjin táncolt vissza, miután az új kínai adótörvények értelmében a külföldről érkező labdarúgók átigazolási összegeire 100%-os adót vetettek ki, azt nem tudni, mindenesetre gyorsan elhalt a kínai vonal is.

A Marca most azonban arról ír, hogy Aubameyang a Chelsea-ben találhatja meg számításait, ahol Diego Costát pótolnák a Bundesliga gólkirályával. Ez egyébként azt is jelenti, hogy Antonio Conte lemondott Álvaro Morata megszerzéséről és inkább a hasonló árban lévő Aubameyangot szerezné meg, a spanyol lap értesülései szerint 70 millió euróért.

A fogadóirodák egyébként teljesen tanácstalanok, szinte teljesen egyenlő esélyt adnak a Dortmundnak, a Chelsea-nek és valamelyik kínai csapatnak is, így egyelőre nem lettünk sokkal okosabbak, hogy hol folytatja Aubameyang.

   
Borussia Dortmund Döntetlen Bayern München
3.60 3.60 1.90
FH: Augusztus 6.

A Borussia Dortmund augusztus 5-én kezdi meg a tétmeccsek sorát, ekkor Peter Bosz fiai a Bayern München ellen lépnek pályára a német szuperkupában. A    -n már fogadható is az esemény!