Átigazolás

Zidane érkezése óta mintha kicserélték volna a Realt

Eddig jócskán pluszban van a Real Madrid, amely eladta a keveset játszó sztárjait, és ez lehet a második nyár, amikor nem hoz galaktikust.

Van olyan, hogy az ember egy sikeres csapat tagja, mégsem tud százszázalékosan örülni a győzelmek után, mert csak a kispadon kuporog, ahelyett, hogy a pályán lőne, szerelne, harcolna.

Összességében nyilván a végeredmény fontos, a győzelem, de teljesen más érzés, ha a játékos úgy rúghatja le magáról a stoplist az öltözőben, hogy tudja, megvolt a saját szerepe is a sikerben, és nem csak a cserék között ugrált fel a góloknál.

A Real Madrid 1958-ban nyerte meg újra egy idényen belül a bajnokságot és a BL-t, és bár Zinedine Zidane végig gondosan ügyelt arra, hogy forgassa a csapatát, így is voltak olyanok, akiknek kevesebb lehetőség jutott.

Ebbe a csoportba tartozott Álvaro Morata, James Rodríguez és Danilo is, akik nagyon sok más csapatban kezdők lettek volna, de Zidane inkább Karim Benzemát, Iscót és Dani Carvajalt favorizálta az említett hármas helyett az adott poszton.

Morata és James már nem örülhet egymás góljainak

Mivel jöttek az eredmények, nem lehet elővenni Zidane-t ezekért a döntésekért, de az is érthető, hogy Morata és a társai elvágyódtak a több játéklehetőség miatt. Azóta kiderült, hogy mindhármuknak sikerült új klubot találni, Morata a Chelsea-hez megy, James Rodríguez már be is mutatkozott a Bayernben, Danilo pedig a Manchester City védőgondjain segíthet.

Ráadásul a Real nem járt rosszul ezekkel az üzletekkel, Morata vételára például 80 millió euró körül mozog, vagyis az eladásán máris keresett 50 millió eurót a BL-címvédő, hiszen tavaly 30 millióért vásárolta vissza a Juventustól.

James 10 millió euróért került kölcsönbe a Bayernhez, és ha a bajorok úgy döntenek, hogy végleg megveszik, akkor további 35-40 millió utalhatnak át a Realnak.

A jobbhátvéd Danilo 31,5 millióba került, ennyit fizettek a madridiak két éve a Portónak érte, és ismerve a mindenkiért jócskán az értéke fölött fizető Manchester City nagyvonalúságát, rajta sem igen fog bukni a Real.

Rajtuk kívül a panamai csatár, Mariano Díaz is elment, 8 millió euróért került a Lyonhoz, úgyhogy eddig jócskán pluszban van a Real, hiszen az érkezési oldalon egyelőre csak a 30 milliós Theo Hernándezt és a 17 milliós Dani Ceballost köszönthetjük.

Persze Florentino Pérezt ismerve még beeshet egy nagy név, bár az is igaz, hogy Zidane már tavaly nyáron sem nagyon vásárolgatott, úgyhogy könnyen lehet, hogy idén is beéri a mostani kerettel, amely tökéletesen bevált neki.

A Real első felkészülési meccsét vasárnap este játssza, amikor José Mourinho Manchester Unitedje lesz az ellenfél.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Manchester United
1.95 3.25 3.25