Kosárlabda

Ismét az Alba az esélyes

A székesfehérvári csapat egyenlíteni tudott Szombathelyen, így ismét a kék-fehérek a favoritok a bajnoki döntőben.

Ismét az Alba az esélyes. - Fotó: bb1.hu

A bajnoki finálé második mérkőzésének végjátéka közel sem volt olyan szoros, mint az elsőé, köszönhetően annak, hogy az Alba Fehérvár állva hagyta a Falcot az utolsó percekre. A székesfehérváriak tehát visszavették a pályaelőnyt, vagyis a szombati sikerükből erőt meríthetnek a folytatásra.

"Annál is jobb játékra lesz szükségünk ezúttal, mint amit a szombathelyi győzelmünk alkalmával mutattunk. Sok energiát tettünk a védekezésbe, nagyjából elégedett voltam az intenzitással is, de sok támadólepattanót engedtünk a Falcónak, ebben javulnunk kell. Támadásban rengeteg problémánk adódott abból, hogy nem járattuk eleget a labdát, ez most remélem másképp lesz. Mind a két eddigi meccs kiélezett volt, akár fordított eredmény is születhetett volna otthon és idegenben is. Ezúttal sem számítok könnyebb találkozóra, nehéz lenne megtippelni, hogy melyik együttes hagyja majd el győztesen a pályát. A játékoskeretünk nem változott az előző meccshez képest, talán csak taktikailag lesznek kisebb változások." - nyilatkozta Branislav Dzunic a bb1.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Alba Fehérvár Szombathely
1.27 3.10

Ami a vendégeket illeti, a Falco fantasztikus, 21 meccsből álló otthoni győzelmi sorozata szakadt meg a hétvégén, amit a sárga-feketék főként az utolsó negyedben mutatott produkciójuknak köszönhetnek. A szombathelyi játékosok szerencséje, hogy nem kell sokáig búslakodniuk, hiszen kedden bizonyíthatnak, hogy a hétvégi meccs csak egy kisiklás volt.

"Az első meccsen mi nyertünk idegenben, a másodikon pedig a Fehérvár tette ugyanezt, remélem folytatódik a sorminta és ismét a vendég együttes örülhet a végén. Legutóbb nagyon gyenge támadójátékot mutattunk be, főleg a távoli dobásokkal voltam elégedetlen, rossz napot fogtunk ki. Egy döntőben sosincs lefutott meccs, kedden is nüansznyi dolgok fognak dönteni, remélem a mi javunkra. Ezúttal is első helyen lesz a stabil védekezés megteremtése, de ezzel szerintem az első meccsen és otthon sem volt problémánk összességében. Amennyiben nyerünk, akkor egy lépésre kerülünk a bajnoki címtől, amelyet hazai pályán ünnepelhetnénk, ez fantasztikus lenne. Vereség esetén sem lesz azonban világvége hangulat, de a lényeg, hogy mindent kiadjanak magukból a srácok. A vasárnapi és a hétfői edzésen is mindenki a rendelkezésemre állt, nem lesz hiányzónk kedden." - mondta Srecko Sekulovic a bb1.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a döntő harmadik mérkőzésén az Alba Fehérvár számít esélyesebbnek, hiszen kétesélyben 1.27-szeres szorzót kínál a     a hazai csapatra. A vendégek sikerével ugyanakkor jól lehet keresni, hiszen a Falco székesfehérvári győzelmére 3.10-szeres oddsot ajánl a fogadóiroda.

Ki nyeri a bajnokságot? -    
Csapat Odds
Alba Fehérvár 1.25
Szombathely 3.25

A    ismét változtatott a végső győztesre kínált szorzóin, ami a szombat meccs tükrében nem meglepő. A magyar állami bukmékernél újfent az Alba Fehérvár számít a favoritnak, Branislav Dzunic együttesére 1.25-szörös, míg a szombathelyi gárdára 3.25-szörös szorzón lehet fogadni.