Karrier

Már a nemzetközi sportsajtó is Nikolicsot dicsőíti

A goal.com angol kiadása egy hosszabb interjút közölt a magyar válogatott támadóval.

"Gyerekkorom óta imádok gólokat szerezni és nem csak meccseken, de az edzéseken is. Ez még mindig él bennem, még akkor is boldogságot érzek, ha csak gyakorlás közben sikerül az egymás elleni játék során. És ezek az érzések repítenek engem egyre előrébb" - kezdte mondandóját a goal.com portálnak Nikolics Nemanja.

Fotó: goal.com

Az oldal megemlíti, hogy noha a Chicago Fire az elmúlt két szezonban az alapszakasz leggyengébb csapata volt, erre az évre nemhogy feljavultak, de a Keleti Konferencia második helyén állva jelenleg automatikusan kvalifikálnák magukat a rájátszás második fordulójába. Emellett pedig a 6-3-3-as mutatójukkal egy győzelemre vannak a 2016-os, kettőre pedig a 2015-ös eredményüktől.

Ki lesz az MLS gólkirálya?
Nikolics Nemanja 5.00
David Villa 7.00
Erick Torres 9.00
Justin Meram 10.00
Cyle Larin 12.00
Jozy Altidore 15.00
Sebastian Giovinco 17.00

Nagyon sokat számított, hogy egy Bastian Schweinsteiger képességű játékos került Chicagóba, mint ahogyan Dax McCarty és Juninho is sokat hozzátett a középpálya stabilitásához, de kétségünk se legyen felőle, az igazi feltámadás december 20-án indult el, amikor Nikolics kínai és angol ajánlatok helyett a Chicagóhoz igazolt. Noha sok külföldi esetében előfordul, hogy hetekig tart az akklimatizálódásuk az MLS-ben, a 29 éves magyar támadó már 12 mérkőzés után 11 gólnál jár - írja az oldal.

"Ő szó szerint elmegy aludni este és reggel úgy kel fel, hogy csak a gólokra gondol, semmi másra. Nem is csoda, hogy ennyire sikeres volt mindenhol, ahol játszott.

Nem ő a leggyorsabb srác a világon, nem is a legnagyobb, sem a legerősebb, de kiválóan kerül helyzetbe és rendkívül okos. És remek játékosok támogatják őt hátulról, így pedig könnyű megtalálnunk őt ziccerben

- nyilatkozta kicsit magát is ajnározva McCarty.

Nikolics mesélt a családi hátteréről is, sokszor megemlítve apját, aki végig inspirálta karrierje során és hatalmas erőt adott neki, hogy látta, mennyire élvezi a futballt.

A goal.com ezután részletesen mutatja be, hogyan is került Nikolics Magyarországra, majd az NB I meghódítása után miként vette be góljaival Lengyelországot is.

"Magam és a családom miatt hoztam azt a döntést, hogy Amerikába igazolok, ez pedig óriási lépés volt mindannyiunk életében" - mondta Niko a váltásról.

A cikk röviden megemlékezik arról is, hogy Nikolics nem kapott helyet a magyar válogatott keretében, amelynek elsősorban a sok és hosszú utazás miatti fáradtság lenne az oka, amely a magyar támadó szerint "se nekem, sem pedig a csapataimnak nem válna hasznára".

Hiába vannak tehát olyan sztárok az MLS-ben, mint Andrea Pirlo, David Villa, Sebastian Giovinco vagy Kaká, a nemzetközi sajtó jelenleg egy magyar fiú dicsőségét énekli, amely minket hatalmas büszkeséggel tölthet el.

11140#00