NFL

Ezek kivégzések voltak, nem elődöntők!

Hű maradt idei hagyományához az NFL, két borzalmasan gyenge mérkőzést láthattunk vasárnap este.

Pontorgiára és hatalmas adok-kapokra számíthattunk az első főcsoportdöntőn az Atlanta és a Green Bay között. A múlt héten parádézó Sajtfejűek és az egész évben remek támadójátékot mutató Falcons meccsén 61 pontos határt állapítottak meg a bukik, vagyis igazi légi párbajra számíthattunk.

Ám elvárásaink hamar tovaszálltak, a második félidő kezdetére már gyakorlatilag eldőlt minden. A Packers a játék minden elemében kudarcot vallott, a Falcons pedig azt tette, amit ilyenkor kell: addig rúgta földön heverő ellenfelet, amíg mozgott.

Julio Jones TD-je és a Green Bay védekezése tíz másodpercben

A mérkőzésről mindent elárul, hogy 31 játékperc után Matt Ryannek már 344 passzolt, Julio Jonesnak pedig 144 elkapott yardja volt. Ami tehát a múlt héten összejött a Mike McCarthy csapatának, az most inverzre fordult és bár Aaron Rodgersék nagy küzdők és sosem lehet leírni őket, a második félidő nagy része tulajdonképpen már csak edzőmérkőzés volt. A végeredmény: 44-21 az Atlanta javára.

Nem érheti szó a ház elejét, hiszen a Pats-Steelers csupán a harmadik negyed végére dőlt el teljesen - sovány vigasz, hogy kicsit tovább hihettük, hogy látunk izgalmakat az idei főcsoportdöntőkben.

Az előző mérkőzéshez hasonlóan itt is a passzjáték volt a főszerepben, ám hamar kijött a két irányító közötti formabeli különbség. Amíg Big Ben 314 passzolt yard mellett 1 TD-t és 1 interceptiont dobott, addig a túloldalon Tom Brady 384 yarddal, 3 TD-vel és 0 eladott labdával zárt.

Az Acélvárosiaknak ráadásul a futójátékukkal is akadt problémájuk, Le'Veon Bell egy kisebb sérülést követően már alig jött vissza a pályára, így főleg DeAngelo Williams cipelte a labdát a földön inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A New England végül 36-17-re tudott nyerni, köszönhetően elsősorban Chris Hogan bámulatos játékának, aki Julio Joneshoz hasonlóan 180 yarddal és 2 TD-vel zárt.

A meccs legszebb jelenete, egy csodaszép flea flicker

Február 5-én tehát az Atlanta Falcons és a New England Patriots találkozik egymással Houstonban. A két csapat formáját látva ez minden lesz, csak nem sétagalopp bármelyik fél számára.