NFL

Űrfoci kinézőben, ezt mindenkinek látnia kell!

Vasárnap este a konferencia-elődöntők második felére kerül sor az NFL-rájátszásában. Két komoly rangadó lesz terítéken, a Kansas City a Pittsburgh-gel csap össze, míg a másik meccsen a Dallas és a Green Bay feszül egymásnak. Nagyon szoros, nagyon színvonalas mérkőzésekre van kilátás, tippmestereink és szerkesztőink pedig ismét megtették jóslataikat.

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Dallas Cowboys Green Bay Packers
1.40 2.45

Varin: Elfogulatlansággal most se vádoljon senki, én természetesen itt a Packersnek fogok szurkolni :) Hogy őszinte legyen, mindkét csapat jelenleg olyan érinthetetlen, sebezhetetlen szupercsapat, ám győztesnek mégis lennie kell. Sajnos Jordy Nelson sérülése nem jött rendbe, így a legfontosabb elkapóját nélkülözik a Sajtfejűek, ám ezen a poszton sosem kellett aggódni, Rodgers tele van célpontokkal.

Igazából úgy vagyok ezzel a meccsel, mint a Seattle atlantai látogatásával: ilyen oddson megéri behúzni a "V"-t. Remélhetőleg, itt lesz azért lesz esély is :)

LuckyLuck: Én erre a meccsre úgy fogok tekinteni, mintha a Super Bowl lenne. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan meccset fognak játszani, aminek a végén azt mondjuk majd, hogy kár, hogy nem juthat tovább két csapat. A Dallasban a két rookie, Prescott és Elliott brillírozik, míg a Green Bayben Rodgers nyújt űrfocit. Engem picit itt is megleptek az oddsok, tény, hogy ez a Cowboys iszonyat meggyőző volt az alapszakaszban, plusz ugyanúgy, mint a Kansas esetében, a hazai pálya és az egy hét pihenő mellettük szól, de akkor is ez egy rájátszás és újoncokon a nagy teher. Rodgers pedig megállíthatatlannak tűnik és elképesztő PO rutin van a háta mögött. Én itt inkább a sajtfejűekkel tartok, főleg ilyen oddson.

Nagelb: A csapatok formáját tekintve igazi csúcsrangadót rendeznek Dallasban, ahol a kulcsszerep a támadósoroké lesz. A Green Bay Packers védelme mind a földön, mind a levegőben sebezhető, így a Cowboysnak nem kell sokat változtatnia az alaptaktikáján. A liga legjobb O-Line-ja mögött Elliott futásaira alapozva, okosan felépített passzjátékkal szét fogják tudni szedni a sajtfejűek védelmét.

A Dallas védelme jó passzjátékkal szintén könnyen zavarba hozható, ami igazi csemege lesz Aaron Rodgers számára, még úgy is, hogy Jordy Nelson, a legmegbízhatóbb célpontja nem léphet pályára. Láthattuk egy héttel ezelőtt, hogy a sokkal jobb erőkből álló Giants secondary-t is könnyedén passzolta szét Rodgers, hiába vált ki a meccs közben Nelson. A dallasi pass rush és secondary pedig játékerőben jóval a Giants szintje alatt van, ráadásul Rodgers előtt is egy kiváló O-Line dolgozik, ezért azt gondolom, hogy nekik sem lesz gondjuk az előre haladással és a pontok gyártásával.

A meccset a futójátékával nyerheti meg a Cowboys, ugyanis ha az stabilan működik és ezáltal az órát folyamatosan kontrollálják, közben pontokat pakolnak fel a táblára, Rodgers-t pedig a pálya mellett tartják, akkor szépen lassan ki tudják maguknak kaparni a győzelmet.

Tippek a Dallas-Green Bay meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb NitroHUN
GREEN BAY GREEN BAY DALLAS GREEN BAY

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Kansas City Chiefs Pittsburgh Steelers
1.70 1.90

Varin: Az Arrowhead Stadion gyepe azért soha nem tartozott a liga legjobb pályái közé, ez pedig egy kis havazással és esővel fűszerezve igen pikánssá teszi a derbit. Teljesen egyetértek amúgy a kollégákkal, a Steelers hatékony gépezete egyszerűen túl jó a Kansas amúgy elég erős védelmének. Alex Smith-t én soha nem tartottam playoff-szintű QB-nek, amely szerintem ismét döntő faktor lesz, hiszen a vendégek egyre jobbak a passzsiettetésben is. Összességében szoros meccset várok, de ha Big Ben lábával nem lesz gond, akkor simán nyernek az Acélvárosiak.

LuckyLuck: Hogy sikerült favoritnak kihozni a Kansast? Oké, hazai pálya és pihentek egy hetet. De szerintem ennek pont nem lesz nagy jelentősége, ha a védelmüket nem sikerül gatyába rázni. És természetesen itt most a futások megállítására gondolok. A másik oldalon ott van Bell, aki hetek óta elképesztő formában játszik, a Miami ellen is hozta a papírformát. A Kansas erősebb csapat, mint a Dolphins, de ha nem tudják megfogni Bellt, akkor futhatnak az eredmény után, ami Alex Smith-szel nem akkora biznisz...Nyilván mocskosul készülnek Bellből, de azért ne felejtsük el, hogy még Big Ben és Antonio Brown is ott van. Az alapszakaszban 43-14-re nyert a PIT, nyilván ez nem lesz ilyen egyoldalú meccs, a KC remek formában van, de én nem érzem annyira erősnek sem a védelmüket, sem a támadósorukat, hogy legyőzzék a Steelerst

Nagelb: Képes lesz-e a Chiefs védelme megállítani ezt a brutálisan hatékony pittsburghi támadósort? A válaszom az, hogy nem. Ennek az egyik oka, hogy a Steelers O-Line nagyon stabil játékot nyújt a szezonban, ennek ellenére kevés szó esik róluk. Elég csak megnézni Le’Veon Bell teljesítményét hétről-hétre, illetve hogy Big Ben-t mindössze 17-szer sackelték az alapszakaszban. A Chiefs pass rush-a jelenleg nem működik olyan hatékonyan, hogy ezt az O-Line-t nehéz helyzetbe hozza és így elegendő nyomást helyezzen Roethlisbergerre. Emellett a futás ellen is sebezhető a védelem, ezért Bell-nek – akárcsak a 4. héten lejátszott egymás elleni meccsükön – ismét nagy napja lehet.

A másik oldalon a kulcskérdés az, hogy a kansasi O-Line meg tudja-e védeni Alex Smith-t, ugyanis a Steelers pass rush-a szépen feljavult és ha folyamatosan nyomást tudnak gyakorolni Smith-re, azzal nagyon gyorsan tönkre tudják tenni a teljes kansas-i offense játékot. Futás ellen ugyanis jól védekezik a Steelers. Nem igazán látok esélyt arra, hogy a Kansas támadósora olyan drive-okat tudjon vezetni, amelyekkel a Steelers támadóit elegendő ideig lent tudják tartani a pályáról, így pedig Big Ben-ék fel fogják őrölni a védelmüket.

Tippek a Kansas City-Pittsburgh meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb NitroHUN
PITTSBURGH PITTSBURGH PITTSBURGH KANSAS CITY
hatharom.com

Dallas Cowboys-Green Bay Packers

Packers +11.5
Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers Steelers +7.5
@ 1.82