NFL

Erről a meccsről még évekig fogunk beszélni!

Szavak sincsenek rá, olyan elképesztően nagy mérkőzést játszott egymással a Dallas és a Green Bay.

A mostoha kansasi körülmények miatt a megszokottnál később, este fél 11-től vette kezdetét az NFL rájátszásának vasárnapi etapja. Az első félidőt a Dallas Cowboys és a Green Bay Packers összecsapása jelentette, míg hétfő hajnalra maradt a Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers derbi. Sok kritika érhette a rájátszás eddigi részét, hiszen a korábbi hat mérkőzésből egy sem lett igazán szoros, de amit most a csapatok a képernyőnkre varázsoltak, az valami kolosszális.

Nem túlzás talán állítani, hogy a Cowboys és a Packers az elmúlt évek legjobb 60 percét hozta össze. Volt itt minden az 56 yardos mezőnygóltól elkezdve az elképesztő feltámadáson át a horrorig.

Egyértelműen a Packers kezdte jobban a találkozót, a Sajtfejűek mindössze 22 perc után már 21-3-as vezetés birtokában dőlhettek hátra. Aaron Rodgers fantasztikusan dobott, a védelem pedig tökéletesen tette a dolgát, így azt gondolhattuk, Dak Prescottékat mindössze egy félidő alatt lerendezik a wisconsiniak.

Vajon mi volt a közös a négy főcsoport-elődöntőben?
Akik velünk tartottak hétvégén, azok pontosan tudják a választ. A hatharom.com szerkesztői mindkét napra egy győztes kombit ajánlottak, amely 1.89 és 1.82-szeres szorzón zöldült.

Ráadásul akik figyelmesen elolvasták szerkesztőink elemzését a vasárnapi játéknap találkozóiról, akár két zsíros szorzót is elkaphattak, hiszen négy NFL-fanatikusunkból mindkét meglepetést hárman is eltalálták.

A félidő vége ugyan a Dallasé volt, ám a fordulóst követően ismét a vendégek örülhettek és megnyugtatónak tűnő, 15 pontos fórral várhatták a záró játékrészt. Az elképesztően lelkes közönség azonban űzte-hajtotta kedvenceit, akiknek 35 másodperccel a vége előtt összejött az egyenlítés. De két időkéréssel egy Green Baynek hagyni úgy ennyi időt, hogy előtte a rúgó, Mason Crosby 56 yardról is betekerte, kész öngyilkosság. Amit viszont ezután Jared Cook csinált, az még sokáig beszédtéma lesz. A Packers elkapója 3&20-as szituációban kapott egy szinte megfoghatatlan labdát, 33 yardra vezényelve ezzel McCarthy csapatát a győzelemtől. Érkezett Crosby és eldöntötte a főcsoport-elődöntőt 51 yardról.

Erről a meccsről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet megemlékezni. Végig körömrágós izgalmakat élhettünk át és az ember nagyon sajnálta, hogy egy vesztes fél is volt, nem csak két győztes. Ám a Packers - köszönhetően az első félidei játékának - végül behúzta a mérkőzést és ezzel a kör legnagyobb meglepetését szolgáltatták. Jövő héten vasárnap így Atlanta Falcons-Green Bay Packers döntőt rendeznek az NFC-ben.

Mason Crosby lett a hős - Fotó: wfaa.com

A Packershöz hasonlóan a hős posztja Pittsburghben is a kicker lett. Chris Boswell vezetésével a Steelers úgy tudott nyerni az Arrowhead Stadiumban, hogy nem is szerzett touchdownt. A rúgó azonban 22, 38, 36, 45 és kétszer 43 yardról is a póznák közé küldte a tojáslabdát, így az Acélvárosiak örülhettek a végén.

Pedig a Chiefsnek is megvolt a lehetősége, hiszen a lefújás előtt három perccel egalizálhatták volna az állást, ám Spencer Ware TD-je után a kétpontos kísértet nem jött össze, Le'Veon Bell pedig megoldotta az óra lefuttatását. Bell egyébként ezúttal is egészen "tűrhetően" játszott, 170 yardja azt jelenti, jó úton halad afelé, hogy ő legyen a valaha volt legeredményesebb futó a Pittsburgh vaskos playoff-történetében.

Alex Smith nem tudott csodát tenni - Fotó: Zimbio

A Steelers 18-16-os győzelme ismételten borította a papírformát, hiszen Roethlisberger kisebb sérülése miatt a bukiknál a Chiefs volt a favorit. Mike Tomlin fiai tehát Foxborough felé vehetik az irányt, ahol viszont touchdown nélkül és 18 szerzett ponttal biztosan csak a statiszta szerep jutna nekik a New England Patriots ellen.