Tenisz

Magyar lányok a pályán

Gálfi Dalmának az Australian Open-selejtezőjében, míg Babos Timinek a sydney-i páros elődöntőben szoríthatunk.

Az már eldőlt, hogy magyar férfijátékos nem lesz a hétfőn kezdődő Australian Open főtábláján, miután Fucsovics Márton rögtön az első selejtezőkörben vereséget szenvedett a nála 365 hellyel hátrébb rangsorolt Bradley Mousley ellen. A lányoknál sokkal jobb a helyzet, hiszen Babos Tímea kiemeltként várja a szezon első major viadalát, és akár két magyar is lehet a főtáblán, ha Gálfi Dalma sikerrel veszi a kvalit. 

A 19 éves veszprémi tehetség karrierje első Grand Slam-selejtezőjére készül.

Gálfi a tavalyi szezon hajrájában aratott győzelmeivel harcolta ki az indulás jogát. Sajnos a sorsolással nem volt szerencséje, Tara Moore személyében már az első körben egy nagyon nehéz ellenfél vár rá. A hongkongi születésű, de brit színekben versenyző játékos elég kellemetlen stílusban teniszezik, ugyanis az alacsonyabb termete ellenére szereti megtámadni a labdákat. Ha megtalálja ellene Dalma a megfelelő taktikát, jó ritmust, akkor a nagyobb ütőereje és masszívabb szervája miatt ő lesz a meccs favoritja, ám ez nagyon nem ígérkezik könnyű feladatnak. 

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.90

Babos még nem tette át a székhelyét Melbourne-be, ugyanis Sydneyben párosban még érdekelt. Az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán két erős duót tudtak eddig legyűrni, innen pedig a tornagyőzelem lehet a cél. Nagyon kellett ez a két siker Timi önbizalmának, hiszen egyéniben kifejezetten gyatrán indította a 2017-es évet

Csütörtökön a döntőért lép pályára párosban Babos. - Fotó: WTA

A magyar-orosz kettős ellenfele az elődöntőben Andreja Klepac és Maria Jose Martinez Sanchez lesz. Mindketten páros specialisták, és idén két jó párost is legyőztek már. A jobb szerva mindenféleképpen Timiéket segíti, ha viszont elveszítik a fonalat adogatásban, akkor egy ki-ki meccs kerekedhet belőle. 

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Klepac/Martinez Sanchez Babos/Pavljucsenkova
2.60 1.40
Ki nyeri a nőknél az Australian Opent?x;