Kosárlabda

Komoly pofont kaphat a magyar kosárlabda

A Szolnok, az Alba Fehérvár és a Körmend is idegenben lép pályára a nemzetközi kupában. Valamennyi csapatunk esélytelen.

A Ivkovics és csapata ezúttal Belgrádban kaphat ki. - Fotó: Réti Attila - bb1.hu

Partizan Belgrád-Szolnoki Olaj

A Bajnokok Ligájában már a 11. fordulót rendezik, a magyar bajnok pedig a Partizan Belgrádhoz látogat. A Szolnoki Olaj nem igazán reménykedhet a bravúrban a szerb fővárosában, hiszen novemberben 15 ponttal kapott ki a fekete-fehér együttestől, hazai pályán. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, de az bordó-feketéknél egyre nagyobbak a gondok, a két ünnep között már "testvércsapatát" sem tudta legyőzni Sztojan Ivkovics legénysége.

Apropó Ivkovics, a csapat mestere benyújtotta lemondását, de a klub vezetői azt nem fogadták el, így továbbra is ő irányíthatja csapatot. Azt az együttest, amely játékoskeretében beindult mozgás, hiszen Ryan Wright után Aleksza Popovics is távozott, míg helyükre csak Luska Andric érkezett. Jó hír ugyanakkor a csapat szurkolóinak, hogy hosszú idő után most először használhatja komplett rotációját az Olaj, ugyanis mindenki egészséges a csapatban.

Így sem vár azonban könnyű mérkőzés az együttesre Belgrádban, olyannyira nem, hogy a bukmékereknél toronymagas favorit a Partizan, hiszen a     kétesélyben a hazai sikerre mindössze 1.03-szoros, míg a vendég győzelemre 7.25-szörös pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 15,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 150,5-nél húzta meg a vonalat. Mindezek pedig abszolút nem meglepőek, hiszen, amíg a szerbek a továbbjutásért küzdenek, addig a szolnokiak voltaképp már elengedték ezt a sorozatot.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Partizan Belgrád Szolnoki Olaj
Tippmixpro@1.03 Tippmixpro@7.25

Bnei Herzeliya-Körmend

 

 

 

 

A második szakasz feléhez érkezik a FIBA Europe Cup sorozata, s a Körmend a Bnei Herzeliya együtteséhez utazik. A vasiak eddig egy győzelemmel és egy vereséggel, míg az izraeliek két zakóval állnak a csoportban.

Azonban hiába tűnik esélyesebbnek a körmendi alakulat, a Bnei hazai pályán nem igazán szokott hibázni, novemberben még az Euroligás Maccabi Tel-Avivot (!) is elkapta. Ráadásul, amíg a bordó-feketék az elmúlt két hétben nem játszottak mérkőzést, addig az izraeliek háromszor is parkettre léptek, amely találkozók közül kettőt húztak be. A felek keretei közül pedig egyértelműen a hazaiaké az erősebb, akik például temérdek amerikai légióst foglalkoztatnak, még úgy is, hogy a magyar alakulat légióst cserélt, hiszen Devon Saddlert Sterling Gibbs váltotta.

Mindezek után a fogadóirodák szerint, ha nem is várható könnyed izraeli-siker, de a Bnei Herzeliyának áll a zászló, ugyanis a hazaikra 1.45-szörös, míg a vendégekre 2.35-szörös szorzót kínál a    . A bukméker a hendikep határt 4,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 161,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Bnei Herzeliya Körmend
Tippmixpro@1.45 Tippmixpro@2.35

 

 

 

Pau Orthez-Alba Fehérvár

 

Ismét Franciaországba veszi az irányt az Alba Fehérvár, Branislav Dzunic együttese ezúttal a Pau Orthez vendége lesz. A magyar csapat eddig százszázalékos az O jelű négyesben, míg a franciák legutóbb kikaptak Kolozsváron, míg előtte a Pardubicét legyőzték. Az Alba ugyanakkor a Körmendhez hasonlóan két hete nem lépett pályára, míg a Pau múlt héten magabiztos győzelmet arattak a francia bajnokságban.

"Olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik nem csak a francia, de az európai kosárlabdában is erősnek számít, komoly hagyományokkal. Az első csoportkörben találkoztunk már francia klubbal, a Chalon is hasonló játékerőt képviselt, hiszen mindkét együttes a francia bajnokság élmezőnyében található. Ismét egy nagyon erős, fizikálisan jó csapatra és ennek megfelelő játékra kell készülnünk. Kicsit talán többet is edzettünk a szokásosnál az ünnepek között, igyekeztünk megfelelően felkészülni. A maximumot kell kihoznunk magunkból, hogy esélyünk legyen egy jó eredményre. Filipovics Márkónak térdfájdalmai vannak, a többiek közül mindenkire számíthatok a szerdai mérkőzésen" - nyilatkozta Branislav Dzunic, a fehérváriak mestere a bb1.hu-nak.

A fogadóirodáknál a francia csapat a favorit, hiszen Pau Orthezra 1.14-szeres, míg az Alba Fehérvárra 4.35-szörös szorzót kínál a    . A bukméker a hendikep határt 9,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 161,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Alba Fehérvár Pardubice
Tippmixpro@1.14 Tippmixpro@4.35