Kosárlabda

Ezúttal is esélytelen a magyar bajnok

A Szolnoki Olaj gárdája a görög AEK Athén együttesét fogadja szerdán a Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

Vojvodáék az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára szerdán. - Fotó: basketballcl.com

Szolnoki Olaj-AEK Athén

Megkezdődik a Bajnokok Ligája csoportkörének második fele, a Szolnoki Olaj az AEK Athén együttesét látja vendégül szerdán. A felek október közepén találkoztak a görög fővárosban, s akkor a hazai csapat alaposan ellátta a bordó-feketék baját, hiszen 43 (!) pontos különbséggel, 92-49-re nyert az AEK.

Van tehát miért törlesztenie Vojvoda Dávidéknak, de már a szoros vereségnek is örülhetne a regnáló magyar bajnok a hét közepén. Ugyanis az Olaj továbbra sincs formában, pénteken például az Alba Fehérvár ellen bukott rangadót, míg múlt héten hazai pályán kapitulált a Spirou Basket ellen, vagyis gyakorlatilag minden esélye elszállt a továbbjutást illetően a csapatnak a BL-ben, így vélhetően kevésbé lesznek motiváltak a magyar gárda játékosai. Nem úgy, mint a görögök, akik a csoportelsőségre hajtanak, vagyis kötelező győzniük még idegenben is a magyar csapat ellen, hiszen a lendületes kezdés után becsúszott egy-két vereség a sárga-feketéknek.

"A hétvégén az Alba ellen kaptunk egy visszajelzést, hogy nem állunk annyira rosszul a magyar bajnokságban. Továbbra is ki kell használni minden pillanatot arra, hogy tudjunk fejlődni és előrelépni. Görög ellenfelünk egy profi csapat, amely egy kialakult, és remekül működő rendszer szerint védekezik, támadásban pedig egyformán erőlteti a tranzíciós és a pozíciós játékot, ehhez meg is van a megfelelő játékoskerete. James Kinney sajnos nem játszik, mert megsérült és lebetegedett, a többiek viszont jól vannak. Igyekeztünk becsülettel felkészülni belőlük, én is kíváncsian várom, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen hogy tudunk játszani hazai pályán" - mondta Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj vezetőedzője a bb1.hu-nak.

A bukmékereknél toronymagasan a görög csapat a mérkőzés esélyese, hiszen a     kétesélyben a vendég sikerre 1.06-szoros, míg a magyar győzelemre hatszoros pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 12,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 151,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Szolnoki Olaj AEK Athén
Tippmixpro@6.00 Tippmixpro@1.06