Nemzetközi foci

Lezuhant egy brazil csapat repülőgépe, alig vannak túlélők

  • varin

A brazil Chapecoense együttese éppen a Copa Sudamericana döntőjére tartott, amikor a tragédia történt.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint 72 emberrel a fedélzetén lezuhant egy repülőgép Kolumbiában. Egyelőre azonban azt sem tudni, hogy pontosan hányan voltak a repülőgépen, valamint arról sincsenek egységes információk, hogy vannak-e túlélők, az azonban az egyik kolumbiai médium közlése szerint biztos, hogy a gépen utazott a brazil Chapecoense focicsapata is, amely éppen Bolíviába tartott. A csapat a Copa Sudamericana döntőjében lépett volna pályára a kolumbiai Atletico Nacional ellen.

A tragédiát követően az orosz RT arról írt, hogy a szerencsétlenséget a kifogyó üzemanyag okozta, a brazil sajtó szerint a viharos időjárás miatt zuhant le a repülőgép, míg a gép elektromos meghibásodás miatt adott le vészjelzést helyi idő szerint este 10 órakor.

A halálos áldozatok és a sérültek számát egyelőre nem közölték, de úgy tudni, hogy a mentőcsapatok tíz sérültet szállítottak kórházba. Az egyik kolumbiai médium szerint a túlélők között van Alan Ruschel hátvéd is, akit súlyos állapotban szállítottak kórházba. Ruschel a tragédiát előtti órákban fotókat is postolt a repülőgépről az Instagramra barátjával, Danilóval, aki a hírek szerint a másik túlélője a szerencsétlenségnek - ám ezekről hivatalos megerősítés nem érkezett.

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) közleményében imára kér mindenkit a szerencsétlenség áldozatai kapcsán, illetve kegyeleti okokból azonnali hatállyal felfüggesztették a Copa Sudamericanát, illetve minden más rendezvényt.

A Chapecoense 37 fordulót követően a középmezőnyben helyezkedik a brazil pontvadászatban, míg a történetük legnagyobb sikerét idén érték el azzal, hogy bejutottak a Copa Sudamericana döntőjébe, az argentin San Lorenzo kiverésével. Legismertebb játékosuk talán az Atlético Madridban is megfordult Cléber Santana.