Spanyol foci

A Barcánál többet keresett volna, mégis a Realhoz megy az új Neymar

  • MVB80

Vinicíus Junior anyagilag jobban járt volna a Barcelonánál, mégis a Real Madridot választotta.

Legalább olyan nagy verseny volt, mint a spanyol bajnokság aranyérméért, de ebből a csatából is a Real Madrid jött ki győztesen, a BL-döntős klub ugyanis több európai nagycsapatot, köztük a Barcelonát megelőzve szerezte meg a brazil futball legnagyobb tehetségének tartott Vinícius Juniort.

A 16 éves ifjonc jelenleg a Flamengo játékosa, és a tervek szerint 2019-ig marad is a brazil klubnál, persze, amennyiben a madridiak előbb igényt tartanak rá, akkor korábban is átköltözhet Európába.

A Real 45 millió eurót fizetett érte a riói egyesületnek, annak ellenére, hogy Viníciusnak nincs még túl nagy tapasztalata a felnőttfutballban, klubjában a most kezdődött brazil országos bajnokságban eddig két meccsen csak 17 perc jutott neki csereként.

A saját korosztályában viszont már megmutatta, mit is tud, a márciusi dél-amerikai U17-es kontinensbajnokságon hét góljával ő lett a legeredményesebb játékos, és a torna legjobbjának is megválasztották.

A játékos egyik képviselője, Frederico Pena elárulta, a Barcelona anyagilag vonzóbb ajánlattal környékezte meg Viníciust, a Goal.com szerint a katalánok évi 9 millió eurós fizetést ígértek, míg a Real ennél másfél millióval kevesebbet. A tinicsatár mégis a Realt választotta, mert vonzóbbnak tűnt számára az a jövőkép, amit a tizenegyszeres BEK/BL-győztes vázolt fel.

„Sokan azt mondják, őrültség, amit a Real csinált, hogy ilyen nagy pénzt fizet egy fiatal játékosért, de más klubok is hajlandóak lettek volna ugyanennyit fizetni érte” – nyilatkozta Pena. Vinícius pedig megjegyezte, számára most az a legfontosabb, hogy időről időre egyre több lehetőséget kapjon a Flamengóban.

A Real nagy kockázatot vállalt, de az is lehet, hogy óriási üzletet kötött, pár éven belül kiderül

„Nagyon boldog vagyok az átigazolás miatt, de egyelőre még minden idegszálammal a Flamengóra koncentrálok. Lépésről lépésre szeretném elérni a céljaim a jelenlegi klubommal, és utána gondolok csak a Realra. A pénz egyáltalán nem foglalkoztat, csak játszani szeretnék” – mondta a hazájában Neymarhoz hasonlított tehetség.

1x2    
Atlético PR Döntetlen Flamengo
2.65 3.00 2.50