Brazil foci

Bilincsben vitték el a focistát, mert szétrúgta a bírót - videó

Botrányos jelenetek zajlódtak le egy brazil hatodosztályú mérkőzésen.

Sok mindent láttunk már a dél-amerikai fociban, de amit ezen a hatodosztályú, amatőr találkozón rögzítettek a kamerák, az egészen kiábrándító. A Sao Paulo RS-Guarani hétfői mérkőzését ugyanis félbe kellett szakítani, miután elszabadultak az indulatok azt követően, hogy a hazaiak egyik játékosa, William Ribeiro rátámadt a játékvezetőre.

Az incidensre a második félidő elején került sor, ekkor a játékos takarásból rárontott a játékvezetőre, majd miután földre lökte, nekifutásból még fejbe is rúgta.

Az eset láttán a rendvédelmi erők azonnal, nagy erőkkel berohantak a pályára, hogy megfékezzék az indulatokat, amely többé-kevésbé sikerült is nekik. A játékvezetőhöz azonnal orvosi segítéség érkezett, a játékost pedig bilincsbe verték és letartóztatták a rendőrök.

 

 

 

A Sao Paulo RS vezetősége az eset után azonnal felbontotta a renitens játékos szerződését és hivatalos közleményben kért elnézést a játékvezetőtől és minden futballt szerető embertől. A klub ezekben a napokban ünnepelte 113 éves fennállását és mint írták, nagyon elszomorítónak tartják, hogy az ünneplés mellett a klub történetének egyik legsötétebb fejezetét is megélték.

A klub hozzátette, minden segítséget megadnak a hatóságoknak és reménykednek benne, hogy egykori játékosuk a tettének megfelelő szankcionálásban részesül.


A brazil válogatott magyar idő szerint péntek hajnalban Venezuela ellen folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot. Neymarék magabiztosan vezetik a dél-amerikai csoportot, míg a gazdasági válság által sújtott Venezuela tökutolsó a 10 csapatot felvonultató tabellán. Nem igazán van benne a pakliban, hogy pont a brazilok ellen táltosodnának meg, így az 1,30-as vendég győzelemre kínált szorzó meglehetősen csábító.

[3239032] 2021-10-08 01:30:00 Venezuela - Brazíliax;