Nemzetközi foci

Hihetetlen gesztusok a tragikus brazil csapat felé

A bajban Brazília legnagyobb csapatai segítettek a Chapecoense segítségére.

Az egész futballvilág mélyen megrendült a Chapecoense csapatának tragédiája kapcsán. Mint ismert, a csapat éppen története legfontosabb mérkőzésére tartott, amikor repülőgépük egyelőre tisztázatlan okok miatt lezuhant és a fedélzeten utazó együttes játékosainak túlnyomó többsége életét vesztette. Az európai sztárcsapatok és játékosaik egymás után fejezték ki részvétüket a klubnak és a szurkolóknak és ehhez egy hihetetlenül szép gesztussal csatlakoztak Brazília legnagyobbjai is.

A szurkolók a stadionban gyászolták kedvenceiket

A Corinthians, a Santos és a bajnok Palmeiras ugyanis közös közleményt adott ki kedden, amelyben biztosítják a Chapecoense csapatát, hogy a következő szezonban ingyen a rendelkezésükre bocsátanak kölcsönjátékosokat, valamint indítványozzák a Brazil Labdarúgó Szövetség felé, hogy a gárda a következő három szezonban ne eshessen ki az élvonalból.

"Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehetünk annak érdekében, hogy osztozzunk a brazil labdarúgás egyik legnagyobb tragédiájában" - áll a Corinthians közleményében.

A gesztus egyébként nem példátlan, az 1958-as müncheni katasztrófa után a Liverpool és a Notthingham Forest is játékosokat ajánlott fel a Manchester Unitednek.

Így néznek ki jelenleg a brazil élvonal csapatinak profilképei