Tenisz

Fucsovics elődöntőbe juthat Rómában

  • Cesc18

A magyar teniszező pénteken egy selejtezős ellenféllel találkozik a római Challenger-torna negyeddöntőjében.

A világranglista-151. helyén álló Fucsovics Mártonnak álomszerűen alakult a nyár vége, hiszen a US Openen pályafutása során először főtáblára tudott jutni egy Grand Slam-tornán. Azóta viszont nem sikerült jó eredményeket felmutatni, de ez egyértelműen betudható a rakoncátlankodó térdének, amely miatt múlt héten a nagyszebeni versenyen az első körben kénytelen volt feladni a meccsét. Azóta sem gyógyult meg a térde, szteroid injekciót kapott, de továbbra sem az igazi, amit a szerdai győzelme után a nyilatkozatában is ecsetelgetett: 

"Jól játszottam, magabiztosan nyertem" – foglalta össze a látottakat Marci, aki csütörtökön nem lép pályára, így körbenézhet egyik kedvenc városában, Rómában. – "Sajnos, a térdem továbbra is fáj, nagy baj nem lehet vele, de az orvosok sem tudják a pontos diagnózist. Muszáj játszanom, amíg bírom, pályára is fogok lépni, aztán az idény befejeztével a végére járok a problémának. Örülök, hogy megismertem a kiváló olasz edzőt, Alberto Castellanit, nagyszerűen tudunk együtt dolgozni, sokat remélek ettől a munkakapcsolattól.”

Ennek fényében különösen kalap lengetést érdemel Marci, hiszen nem lehet könnyű így játszani. Simán győzte le eddig Mathias Bourgue-ot és Gianluca Magert is. A legjobb nyolc között a selejtezőből érkezett, nála több, mint 500 hellyel hátrébb rangsorolt Mikael Ymer lesz az ellenfele. Az etióp felmenőkkel rendelkezdő, de svéd színekben versenyző játékos Elias Ymernek az öccse. Mindketten hatalmas tehetségek, a bátyó már a top 100 kapuján kopogtat. Mikael még csak most ízlelgeti milyen a profi világ. Már az sem kis dolog, hogy idáig eljutott egy Challenger-tornán, de ha nem romlik Marci térdének állapota, akkor itt a végállomás a svéd srácnak. Fucsovics komolyabb játékerőt képvisel, mint Ymer eddigi ellenfelei, és úgy tűnik, hogy megy is a játék a magyar teniszezőnek. 

ATP Challenger Róma: Fucsovics Márton-Mikael Ymer
Hatharom-tipp: Fucsovics jut tovább
TippmixPro @ 1.40