Kosárlabda

Elképesztő siker kapujában a magyar válogatott

  • ivan

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 3. mérkőzését is megnyerte az Európa-bajnoki selejtezőben, így óriási lépést tett afelé, hogy 1999 után ismét ott legyen a kontinenstornán.

Fotó: fiba.com

Nagyot hibáztak a bukmékerek, amikor megállapították a Macedónia- Magyarország mérkőzés esélyeit, hiszen - mint ahogy arról beszámoltunk - a magyar csapat 10 pontos sikert aratott szerda este, holott eredetileg esélytelenebbnek vélték a győzelemre.  Sztojan Ivkovics együttese így három forduló után 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját, és nagyon komoly sansza van arra, hogy egyenes ágon kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

"Gratulálok a fiúknak, eddig is ők érték el el a sikereket, ez is az ő érdemük. Aki itt volt, láthatta, hogy reagált a csapat a stresszhelyzetekre. Talán most már érti mindenki, hogy miért volt olyan a felkészülésünk, amilyen. Sok utazással, kiállítással, stresszhelyzetek generálásával. Sikerült reagálnunk az ellenfél minden húzására, teljesen megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok a fiúkra, és köszönöm a magyar nagykövetségnek, hogy kijöttek, és a helyszínről szurkoltak nekünk" - nyilatkozta a találkozó után Ivkovics, aki 17 év szünet után vezényelheti ki a magyar válogatottat az Eb-re. 

A nemzeti csapat két legjobbja egyértelműen Vojvoda Dávid és Hanga Ádám. A Szolnoki Olaj, illetve a spanyol Laboral Kutxa játékosa egyaránt bevethető kettes és hármas poszton is. Vojvoda eddig 22.7 pontos átlagot produkált, ezzel az egész mezőny második legeredményesebb játékosa. Hanga 20.3.-as pontátlaggal az ötödik legjobb ebben a mutatóban. Mindketten 62 százalékos hatékonysági mutatót produkáltak az eddigi három összecsapáson.

A magyar csapat Nagy-Britanniát (96-77), Luxemburgot (89-64) és Macedóniát (76-66) meggyőző fölénnyel múlta felül, így érthető a bizakodás a továbbjutást illetően. A hátralévő három fordulóban viszont két idegenbeli találkozó vár Hanga Ádámékra, legközelebb szombaton Londonban a britek lesznek az ellenfelek. Ha a magyar válogatottnak sikerül megnyernie azt a mérkőzést is, szinte kizárt, hogy a 2. helynél rosszabb pozícióban zárja a selejtezőcsoportot.

A fogadóirodáknál már fogadhatunk is a mérkőzésre, ráadásul komoly kasszát is nyerhetünk a mieink sikerével: Hanga és társainak győzelme jelenleg 2.50-es szorzóval fogadható a   -n. 

Fogadás a győztesre
Nagy-Britannia Magyarország
TippmixPro@1.40 TippmixPro@2.50
A G-csoport állása
1. Magyarország 3 3 0 0 0 261:207 6
2. Nagy-Britannia 3 2 0 0 1 268:247 5
3. Macedónia 3 1 0 0 2 234:247 4
4. Luxemburg 3 0 0 0 3 211:273 3