Riói olimpia

Ezek voltak a legnépszerűbb sportágak Rióban

  • ivan

A labdarúgás után a kézilabda és a strandröplabda volt a legnépszerűbb sportág a riói olimpián.

A brazil Globo Esporte lap egy terjedelmes infografikán tette közzé a riói ötkarikás játékok népszerűségi adatait. Az eladott jegyek alapján a labdarúgás számított az olimpia legnépszerűbb sportágának, amely után némi meglepetésre a kézilabda és a strandröplabda következett. Az első ötbe fért még a kosárlabda és a torna is.

A napi bontást tekintve augusztus 13. volt a legnépszerűbb nap Rióban, ekkor ugyanis több, mint fél millió ember tekintette meg a versenyeket a helyszínen vagy az olimpiai parkban. A kiugró számadat nem meglepő, ha azt vesszük, hogy ezen a napon futott Usain Bolt, ekkor rendezték az utolsó úszódöntőket Michael Phelpsszel, pályára lépett a brazil kézilabda-válogatott és rendeztek egy brazil-argentin férfi kosármeccset is.

Negatív értelemben vett szenzáció, hogy az aranyérmet nyert brazil focicsapat döntőjét "csak" 68 ezren látták a legendás Maracánában, miközben a stadion befogadóképessége 79 ezer fő.

Az olimpiára egyébként több, mint 6 millió szurkoló látogatott el, mint 2 millión a stadionokban, arénákban is megfordultak. Ez egyébként az előzetes várakozásokat jócskán alulmúlja. A riói olimpiát megelőzően korrupciós botrányok, a Zika-vírus és a közbiztonság hiánya is rossz színben tüntette fel a rendező országot.

Az öt legnépszerűbb sport Rióban *
Labdarúgás
Kézilabda
Strandröplabda
Kosárlabda
Torna
*az eladott jegyek alapján

Fotó: infograficos.oglobo.globo.com