Nemzetközi foci

Legyávázta az ellenfelet, fél évre eltiltották a gyönyörű női kapust

Hope Solo eltiltása rendesen kiverte a biztosítékot a helyi sportrajongók körében. Ryan Lochte is képbe került.

Hiába vágott neki toronymagas esélyesnek az olimpián az amerikai női válogatott, Svédország ellen már a negyeddöntőben búcsúztak Carli Lloydék. A mérkőzést követően Hope Solo, az amerikaiak 35 éves kapusa igen indulatosan nyilatkozott, aminek meg is lett a "jutalma".

"Ma nem a legjobb csapat nyert a pályán, ezt nagyon sajnálom. Úgy hiszem, egy csapat gyáva emberrel játszottunk, akik nem is akartak futballozni. Nem passzoltak, nem operáltak hosszú indításokkal, beálltak a kapujuk elé. Gyáván játszottak, nem is hiszem, hogy így sokáig jutnak majd" - mondta a mérkőzést követően Solo. A hálóőrnek végül nem lett igaza, hiszen Svédország ezüstérmes lett.

Ryan Lochte megúszta, Hope Solo (balra) nem

Néhány nappal az olimpia vége után aztán jött a verdikt: a honi labdarúgó szövetség hat hónapra eltiltotta Solót a válogatottól, így februárig biztosan nem lehet tagja a keretnek.

Az ezerfejű természetesen kiállt Solo mellett és különösen annak fényében nem értették a kapus büntetését, hogy Ryan Lochte sokkal durvább ügyet úszott meg szinte büntetlenül. Mint ismert, a hatszoros olimpiai bajnok úszó részegen randalírozott három úszótársával együtt egy riói benzinkúton, majd azt hazudták a hatóságoknak, hogy kirabolták őket.

Solónak egyébként nem ez volt az első ilyen ügye, korábban doppingvádakkal illették, de rendszeresen kritizálta a szövetségi kapitányokat és januárban is eltiltották 30 napra viselkedése miatt.