Riói olimpia

Egy mindenkiért, mindenki Imre Gézáért!

  • Cesc18

Imre Géza már egy megnyertnek hitt aranyérmet bukott el, vasárnap a csapatversenyben érte is küzdeni fognak a többiek.

Kevés szívszorítóbb látvány volt eddig az olimpián, mint Imre Géza veresége a férfi párbajtőrözők döntőjében. Másfél éven belül lehetett volna világ és olimpiai bajnok, és mindezt 40 évesen. Persze még mindig lehet, igaz, nem egyéniben, hanem csapatban. Vasárnap egy kicsit, vagy lehet nem is annyira kicsit, de Boczkó Gábor, Rédli András és Somfai Péter Imre Gézáért lép a pástra. Az ezüstérmes vívónk egyébként csapatban kétszeres olimpiai érmes, Atlantában bronz, Athénban pedig ezüst került a nyakába. Az athéni csapatban Boczkó is ott volt, tehát nem véletlenül számítunk az egyik favoritnak. 

Ennél nehezebb sorsolást viszont nem nagyon kaphattunk volna. Rögtön Dél-Koreával kezdünk, akiknél ott lesz az a Park Sang-young, aki megviccelte Imrét a döntőben. Gyorsan megadatik tehát a lehetőség a revánsra, de aligha bántuk volna, ha elkerüljük őket. Az elmúlt két világbajnokságon csapatban ezüstöt szereztek, szóval borzasztó veszélyes az ázsiai csapat. A folytatás sem túl kecsegtető, az elődöntőben a legnagyobb esélyesnek tartott franciák jöhetnek. A gallok brutális csapatot alkotnak, három borzasztó erős játékosuk van, nem igazán találni náluk gyenge pontot. 

Egy valamiben biztosak lehetünk, hogy hatalmas akarással lépnek pástra a magyar vívók, hogy ez mire lesz elegendő, az majd kiderül. Abban pedig csak bízni tudunk, hogy Imrének sikerül legalább erre a versenyre kitörölnie a drámaian elbukott egyéni döntőt. Ha nem tiszta fejjel áll oda, akkor nehezen hisszük, hogy olimpiai bajnokok lesznek. Ebben a sportban mentálisan rettentően összeszedettnek kell lenni, és hiába csapatverseny, nem valószínű, hogy belefér egy gyenge teljesítmény, ha aranyat akarunk nyerni. 

Hol végez Magyarország a párbajtőr csapatversenyben?
1-2. 3-4. más
TippmixPro @ 3.20 TippmixPro @ 2.80 TippmixPro @ 2.15