Riói olimpia

Vezetői hiba okozta Imre Géza drámáját?

Az olimpiai bajnok Szász Emese edzője, Kulcsár Győző komoly vezetői hibának nevezte Imre Géza vereségét a párbajtőrvívás Rio de Janeiró-i olimpiai döntőjében.

A versenyzőként négyszeres olimpiai bajnok vívó a Kossuth Rádiónak nyilatkozva csütörtökön úgy fogalmazott: katasztrófa, ahogyan Imre Géza elveszítette az aranyérmet, amely "ott volt a fogai között". A 2015-ös világbajnok kedden 14-10-re vezetett a dél-koreai Park Szang Joung elleni fináléban, de végül 15-14-re kikapott. "Az ezüstérem szép, de ez nem történhet meg, ez komoly vezetői hiba. Ha nem is szimpatikus, de elkezdek bekiabálni, hogy állj meg, kösd be a cipőfűződet, vedd le a sisakodat, vagy fogd meg a kezedet, mintha fájna" - magyarázta Kulcsár Győző. Emlékeztetett rá, hogy Imre négy egyforma tust kapott egy percen belül, de szerinte a versenyzőt nem szabad bántani. "Ilyesmi előfordul, de ezt kintről látni lehet és segíteni kell" - vélekedett.

A 75 éves tréner elismerte, hogy a Magyar Vívó Szövetség vezetőivel "nem valami rózsás" a kapcsolata. "A dolgok nyolcvan százalékával nem értek egyet. Nagyobb a rend, jobbak a körülmények és az anyagi feltételek, de nem látom, hogy a szakembereknek szabad kezük van a szakmai irányításban. Ez nem az én világom" - szögezte le. Mint emlékeztetett rá: a szövetség nem delegálta a Magyar Olimpiai Bizottságba, mert nem tartották alkalmasnak rá.

A Nemzet Sportolója októberben azt nyilatkozta, csak azért tevékenykedik még edzőként, mert a párbajtőröző Szász Emeséből is szeretne olimpiai bajnokot csinálni, ami szombaton sikerült is.

Kulcsár Győző kritikája kollégái felé már másodszor világít rá, hogy a magyar sportolókat felkészítő edzők és szakemberek között komoly nézeteltérések húzódhatnak meg. Korábban Széles Sándor, Gyurta Dániek edzője fakadt ki egy interjúban, amiért Gyurta a szám címvédőjeként még elődöntőbe sem jutott 200 méteres mellúszásban.

Kattints a képre a játékért!