Riói olimpia

London után Rióban sem talált legyőzőre Szilágyi Áron

Az ötödik napot klasszis kardozónk tette varázslatossá, címvédésével az ötödik magyar aranyat szállította Rióban.

Szász Emese után újabb vívó aranyérmet ünnepelhetünk, ezúttal Szilágyi Áron kardozónk oktatta a világot. Csodás versenyzéssel védte meg a londoni címét és lett kétszeres olimpiai bajnok. Két kemény mérkőzése volt, a nyolcaddöntőben Aliaksandr Buikevich, az elődöntőben pedig Kim Jung-hwan izzasztotta meg. De mindkét esetben rettentően higgadt tudott maradni Szilágyi, és a kiesés szélére egyszer sem sodródott. A döntő volt talán a legsimább asszója, könnyedén túljárt az amerikai Daryl Homer eszén. 

"Úgy érzem, hogy egy nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhetem, elsőre is fantasztikus volt" - nyilatkozta Szilágyi Áron az M4 Sportnak. Hozzátette, addig nem is hiszi el, amíg másodszor a nyakába nem akasztják az aranymedált. - "Ez nemcsak az én munkám, hanem a környezetemé is. Mindannyian nagyon küzdöttünk azért, hogy ez meglegyen, iszonyatosan boldog vagyok. Egyelőre az örömé a főszerep, az a dolgom, hogy ünnepeljek, és ezt meg is teszem."

Férfi pólósaink harmadik csoportmérkőzésüket játszották, az ellenfél ezúttal Görögország válogatottja volt. Benedek Tibor-tanítványainak továbbra sem jött össze a győzelem, ahogyan Szerbia és Ausztrália ellen, ezúttal is döntetlent értek el, zsinórban a harmadikat.

"Ez a sorsunk úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk" - nyilatkozta Benedek Tibor. "Igazából bármilyen játékról, jóról vagy rosszról beszélünk, egyetlen dolognak van jelentősége, hogy ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen lett most, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni".

Sajnos a tatamin sem jött ki a lépés, világbajnoki ezüstérmes dzsúdósunk, Tóth Krisztián már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Érmes reményekkel érkezett Rióba, de a nagy teher agyonnyomta.

Úszóinknak sem volt ezúttal kiemelkedő napjuk, a délutáni előfutamokból egyéniben senkinek sem sikerült továbbjutnia.


Fogadás tekintetében felemás napot zártunk, a rossz időnek köszönhetően a teniszre tett fogadásink függőben maradtak, Noemail kézi-tippjei pedig minimális profitot hoztak a konyhára.

Kattints a képre a játékhoz!