EURO 2016

A bukik sem tudják, ki játssza a döntőt

  • hatharom.com

Vasárnap estére eldőlt, hogy Wales - Portugália és Németország-Franciaország mérkőzéseket rendeznek az Európa-bajnokság elődöntőiben. A bukik az egyik párharcban tudtak csak favoritot kiállítani.

2016-07-06;50

Portugália - Wales

Az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetését kétségkívül Wales szolgáltatja, amely újoncként egészen az elődöntőig menetelt és ki tudja, hol van még a vége. Gareth Bale és társai a tornán mutatott teljesítményük alapján teljesen megérdemelten jutott el idáig, hiszen bár az északírek ellen egy igen gyenge meccsen léptek tovább a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben a belgákat parádés játékkal búcsúztatták.

A döntőbe jutásért az a Portugália lesz Wales ellenfele, amely az eddigi öt mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. Cristiano Ronaldóék a csoportban Magyarország és Izland mögött a harmadik helyen jutottak tovább, a horvátokat hosszabbításban, a lengyeleket pedig büntetőrúgások után ejtették ki.

Bár Wales meggyőzőbben teljesített idáig, a bukmékerek szerint mégis underdognak számít ebben a párharcban. A nevek alapján valóban a portugálok az esélyesebbek, ráadásul Wales-nek sárgalapos eltiltások miatt Ben Davis és Aaron Ramsey személyében két fontos hiányzója is lesz.

Ki jut tovább?    
Portugália Wales
TippmixPro@1.52 TippmixPro@2.35
[1695476] 2016-07-06 21:00:00 Portugália - Walesx;

Németország - Franciaország

A csütörtöki elődöntő még a szerdainál is nagyobb izgalmakat tartogat, sokan az előrehozott finálét látják a német-francia párharcban. A világbajnoki címvédő és a házigazda csatája valóban pikáns összecsapásnak ígérkezik, ahol ráadásul teljesen esélytelen megjósolni, hogy melyik csapat diadalmaskodhat.

A németek az olaszok elleni negyeddöntőben kaptak először gólt ezen a tornán, ahonnan végül csak büntetőrúgások után harcolták ki a továbbjutást. Joachim Löw együttese első ízben találkozott igazi sztárcsapattal ezen az Eb-n, és a mutatott játék jócskán elmaradt a korábban látottakhoz képest. További fejtörtést okozhat a szakmai stábnak, hogy Mats Hummels sárgalapok, Mario Gomez, Sami Khedira és Bastian Schweinsteiger (?) pedig sérülés miatt biztosan kihagyja a mérkőzést.

A házigazda francia csapat minden komolyab probléma nélkül jutott be a négy közé, ám Didier Deschamps együttese igen könnyű sorsolást kapott, hiszen a csoportban Románia, Svájc és Albánia, majd az egyenes kieséses szakaszban Írország és Izland volt az ellenfele. A skandinávok elleni negyeddöntőben játszottak legjobban a gallok, ráadásul bizakodásra adhat okot, hogy az összes sztár parádézott, hiszen Pogba, Payet, Griezmann és Giroud is betalált a kapuba. Úgy fest a franciák kiválóan időzítették a formájukat, hiszen meccsről meccsre jobban teljesítenek, így a németek ellen is magabiztosan léphetnek pályára.

A bukik teljesen háromesélyesnek vélik a mérkőzést és a továbbjutást illetően sem igazán tudnak dönteni. Jelen állás szerint, ha egy hajszállal is, de Franciaország jobb esélyekkel indul a döntőért - legalábbis a szorzók alapján.

2016-07-07;50
Ki jut tovább?    
Németország Franciaország
TippmixPro@1.90 TippmixPro@1.80
[1695477] 2016-07-07 21:00:00 Németország - Franciaországx;