EURO 2016

Több mint hétmillióan nézték hosszabb-rövidebb ideig az M4-et

  • MTI
  • MTI

A labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt - a június 10-től július 10-ig tartó időszakban - összesen 7 millió 246 ezren nézték hosszabb-rövidebb ideig az M4 Sport valamelyik műsorát - olvasható az MTVA hétfői közleményében.

Mint írták, az Eb idején naponta 2 millió 669 ezren kapcsoltak az adóra, ami a teljes népesség 30 százaléka. A magas nézőszámoknak köszönhetően a labdarúgó Eb alatti teljes időszakra vonatkozóan az M4 Sport közönségaránya 12,3 százalékra nőtt a teljes napra, főműsoridőben pedig 16,2 százalékos részesedést ért el az adó a teljes népesség körében. Ezzel az eredménnyel az Eb alatt az M4 Sport lett a legnézettebb csatorna.

A Portugália-Franciaország Eb-döntőt 1 millió 753 ezer néző követte, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A mérkőzés közönségaránya a teljes népesség körében 46,9 százalék volt. Az idei döntő nézettsége magasabb volt, mint a korábbi M1-en sugárzott 2012-es Spanyolország-Olaszország döntőé - írták.

A közlemény szerint a torna legnézettebb mérkőzése a Magyarország-Belgium nyolcaddöntő volt 2 millió 796 ezer nézővel. Közönségaránya a teljes népesség körében 61,5 százalék volt, ami az utóbbi 10 év legnézettebb sportműsora Magyarországon, az M4 Sport legnézettebb műsora a csatorna indulása óta, és a legnézettebb műsor a hazai televíziós piacon 2016-ban.

Kíváncsi vagy a sportműsorra? Látogass el TV-műsor oldalunkra, és nézd meg, mit adnak a TV-ben!

Az M4 Sport az Európa-bajnokság 31 napja alatt 23 napon közvetített élő mérkőzést, amiből 16 alkalommal egész nap, míg 14 napon főműsoridőben szerzett piacvezető pozíciót a csatorna - itt az eltérés abból adódik, hogy a 21 órás meccsek első órája esett csak a főműsoridőre.

"A közmédia teljes online portfoliója is új rekordokat döntött a torna idején. A magyar-belga mérkőzés generálta a legnagyobb konkurens userszámot, azaz a legtöbb, egy adott pillanatban az online közvetítést néző felhasználót az m4sport.hu oldalon (106 897). Az Eb utolsó hetében a közmédia portfólióját 657 ezer valós felhasználó látogatta meg, közülük 118 ezren az m4sport.hu oldalra voltak kíváncsiak" - fogalmaztak.

Hozzátették: "az Eb-mérkőzések után képernyőre kerülő Jöttünk, láttunk, visszanéznénk! című könnyed elemző-műsor a csatorna egyik legnépszerűbb idei kezdeményezésének bizonyult. A rengeteg pozitív visszajelzés és a remek nézettségi adatok is igazolták a műsor helyét az M4 Sport képernyőjén." Az éjszakai élő műsor átlagos nézettsége 141 ezer volt, közönségaránya pedig 10,6 százalék.